LLIGA DE CAMPIONS

El Barça venç per 3 a 1 el Panathinaikos i es classifica després d'un partit d'infart

El Barça va guanyar per 3 a 1 el Panathinaikos, en una nit d'infart al Camp Nou. Els grecs van marcar primer, però Luis Enrique i Saviola van remuntar i van classificar l'equip per a les semifinals de la Lliga de Campions.

Kluivert va arribar al Camp Nou capcot. Ja sabia que no era a l'onze titular. Rexach el deixava a la banqueta, i donava la responsabilitat a la davantera a Saviola, Rivaldo, i Overmars, els mateixos que havien jugat a San Mamés, ja que Kluivert havia estat baixa per sanció. El Camp Nou es va omplir. El partit s'ho mereixia, tot i que el rival, el Panathinaikos, no fos un dels clàssics d'Europa en aquestes rondes de competició. El Barça havia de remuntar un gol, però, per si això no era prou dificultat, els grecs van marcar en el minut vuit. Konstantinou va deixar clavat Frank de Boer, que fins al descans va estar sentint xiulets de la garderia cada cop que tocava la pilota. Quatre minuts després, un altre holandès, Philip Cocu, era providencial en desviar un xut que podia haver significat el zero a dos. Aquesta jugada va fer despertar els blaugranes, que es van centrar i van començar a atacar. Una passada de Saviola la va aprofitar Luis Enrique per fer l'un a un en el minut 23. Tot quedava com abans. El Barça havia de fer dos gols per passar a semifinals. Després d'aquest gol, Kluivert ja escalfava a la banda. I encara escalfava a la mitja hora de joc, quan Rivaldo posava a prova Nikopolidis amb un xut que el porter dels grecs va treure amb el peu. La primera part va acabar amb l'entrada de Kluivert al camp, i una monumental esbroncada de Luis Enrique a Frank de Boer perquè en l'últim instant no havia penjat la pilota a l'olla. Com si no hi hagués hagut mitja part, la segona va seguir igual. Rivaldo va tornar a provar sort, però el seu xut va tornar a trobar el cos de Nikopolidis. El Barça pressionava, i no va tardar a arribar el dos a un. El va fer Luis Enrique. La classificació per a les semifinals estava més a prop. Abans del tres a un també hi va haver moments d'angoixa, amb misto de De Boer inclòs dins l'àrea petita de Bonano. Però la visió de joc de Xavi i la picardia de Saviola, llest com sempre, van fer pujar al marcador el tres a un. S'havia remuntat el més difícil. No l'un a zero de Grècia, sino el zero a un del minut 8. Gaspart no va aguantar més. Va abandonar la llotja, i el seu lloc el va haver d'ocupar Joan Castells mentre el president estava tancat al vestidor. Saviola hauria pogut sentenciar quan més animats estaven l'equip i el públic, però ni uns ni altres van tenir ahir aquest premi, que sobretot els aficionats, s'havien merescut. Va quedar un quart d'hora de patiment. Puyol va haver de treure sota els pals una rematada amb Bonano a terra. L'argentí, en una topada amb Olisadebe, es va fer un trau al llavi i va perdre el coneixement. Va haver de ser substituït. Quatre minuts més tard, el mateix Olisadebe rematava fora després que Reina, que va haver de tornar a la porteria, no hagués estat prou fi en una sortida. I en el minut 45, Vlaovic disposava d'una opció més, però el seu xut sortia desviat. No va ser amb aquesta jugada, que es van acabar les angoixes dels seguidors blaugranes. Fins a l'últim segon dels 8 minuts de temps afegit, els grecs ho van intentar, i, si no van aconseguir deixar el Barça fora de les semifinals, va ser per molt poc. Finalment, els blaugranes van deixar el camp classificats per a les semifinals. Els aficionats van deixar la graderia satisfets. També Van Gaal, que ahir era a l'Estadi. Fa dues temporades, ell també va portar el Barça a les semifinals de la Lliga de Campions. Aquell cop, el València va tallar el pas a la final.