El Barça trenca el malefici a domicili guanyant a Anoeta i fa un pas decisiu cap al títol de Lliga (0-2)

El Barça ha trencat la seva mala ratxa a domicili i ha sumat una victòria vital a Anoeta contra una Reial Societat amb peu i mig a Segona Divisió. Els blaugranes han pogut demostrar la seva clara superioritat en la represa i s'han imposat amb gols d'Iniesta i Eto'o. Ronaldinho ha estat l'autor de les assistències dels dos gols del seu equip, que no ha sentenciat fins a tres minuts del final. D'aquesta manera, el Barça s'ha refermat en el liderat en solitari i posa pressió a Reial Madrid i Sevilla, els seus dos màxims rivals en la lluita pel títol i que diumenge s'enfronten al Bernabéu.

Edmílson en el lloc del lesionat Deco ha estat la gran novetat de l’onze titular del Barça per enfrontar-se amb una Reial Societat també necessitada de punts per sortir de la zona de descens. Anoeta ha registrat la millor entrada de la temporada per viure en directe un partit amb dos equips que lluiten per objectius ben diferents. Els blaugranes han començat dominant davant un rival molt temerós i en el minut 5, Xavi ha inaugurat el marcador però l’àrbitre Teixeira Vitienes ha anul·lat correctament el gol per fora de joc del migcampista de Terrassa.

Després d’aquesta primera arribada de perill, el partit semblava destinat a ser un atac i gol dels homes de Rijkaard. Però ni els seguidors blaugrana més pessimistes podien preveure una primera part tan dolenta d’un equip que s’està jugant el títol de Lliga. Tot i la presència de Ronaldinho a la mitja punta de l’atac, el joc del Barça durant els primers 45 minuts ha estat molt lent i previsible i les ocasions clares de gol s’han pogut comptar amb comptagotes davant un rival que només s’ha dedicat a defensar-se amb ordre. Eto’o, en el minut 20, ha provat de sorprendre Bravo amb un xut llunyà quan el camerunès podia haver progressat fins a dins de l’àrea.

L’única aproximació amb cert perill dels donostiarres en tota la primera part ha estat una mitja volta de Kovacevic aturada sense problemes per Valdés. Fins al descans, el bagatge ofensiu del Barça ha estat un xut de Xavi desviat per Bravo a córner, una rematada d’Iniesta refusada per Mikel González i una centrada de Gio que Juanito ha estat a punt de desviar al fons de la seva pròpia porteria.

Després d'un primer temps per oblidar, en el primer minut de la represa el Barça ha començat a encarrilar una victòria vital amb el 0-1, obra d'Iniesta. El de Fuentealbilla ha rebut una gran assistència de Ronaldinho i després de driblar la sortida de Bravo, ha marcat a plaer. Un cop oberta la llauna, els blaugranes han pogut jugar amb una mica més de tranquil·litat i tres minuts més tard, Messi ha estat punt de fer el segon però el seu xut creuat ha sortit fregant el pal. La Reial Societat ha acusat el cop i només Savio ha donat resposta amb un xut al lateral de la xarxa després de deixar en evidència Edmílson.

Tot i aquest tímid avís, el Barça ha estat el clar dominador del partit i s'ha abocat descaradament en busca del gol de la sentència. Eto'o s'ha mostrat molt incisiu i ha tingut a les seves botes el 0-2 en el minut 56 però ha estavellat el seu xut al cos de Bravo. El camerunès ha tornat a demostrar que encara no té la mateixa confiança que abans de la lesió i ha tornat a desaprofitar un clar mà a mà poc després, tot i que es trobava en posició de fora de joc.

El Barça ha tornat a perdonar nombroses ocasions per sentenciar. Ronaldinho i Messi tampoc han estat capaços de fer el segon i han acabat donant vida a un equip que semblava mort. Però a dos minuts del final els blaugranes han pogut fer la sentència definitiva. Eto'o ha tingut el premi a la seva insistència i ha batut Bravo després d'una assistència de Ronaldinho, que ha servit en safata d'or els dos gols del seu equip. El Barça no guanyava a domicili des del 17 de març al camp del Recre i d'aquesta manera es referma en el liderat en solitari, amb 4 punts d'avantatge sobre el Sevilla i 5 sobre el Madrid, equips que diumenge s'enfronten al Bernabéu en un matx decisiu.