Barça

El Barça torna avui a la feina, amb les revisions mèdiques pertinents al matí i entrenament a la tarda

El segon Barça de Guardiola es posa avui en marxa. El tècnic de l'equip tricampió ha tornat aquest matí a la feina amb el gruix del primer equip, que ha passat les revisions mèdiques a primera hora. Només hi han faltat Messi, Iniesta, Eto'o i els jugadors que van participar en la Copa Confederacions. Ahir ja van passar control homes com Keita, Pedro o Víctor Sánchez. Messi, però, aquesta tarda ja s'incorporarà al grup, tot i que tenia permís per fer-ho la següent setmana. L'argentí ja té ganes de tornar a fer el que més li agrada. L'equip marxa demà cap a Londres per fer-hi la primera part de la pretemporada.

Actualitzat
La del defensa Maxwell Scherrer Cabelino Andrade és, de moment, l'única cara nova que el tècnic del Barcelona, Pep Guardiola, veurà avui quan es retrobi amb la seva plantilla en l'arrencada del nou curs. La del lateral brasiler i també la del seu compatriota, el també defensa Henrique Adriano Buss, fitxat la temporada passada del Palmeiras i que s'integra en la disciplina blaugrana després de jugar cedit la temporada passada al Bayer Leverkusen.

Per conèixer la resta de fitxatges, Guardiola haurà d'esperar almenys uns dies més, ja que la secretaria tècnica del conjunt blaugrana encara no ha estat capaç de concretar cap altra operació: ni la del davanter centre que ha de substituir Samuel Eto'o, ni la del central que vindria a reforçar la defensa, ni la de l'home que ha de desequilibrar per banda esquerra ni tampoc la del migcampista de contenció destinat a cobrir les baixes de Touré Yaya i Seydou Keita quan marxin a disputar la Copa d'Àfrica.

Tampoc s'ha trobat destí als jugadors als quals el club ha penjat el cartell de transferibles: el porter Albert Jorquera i els centrecampistes Eidur Gudjohnsen i Alexander Hleb, encara que aquest podria anar-se'n molt d'hora cedit a l'Inter de Milà.

El pròxim a arribar molt probablement serà Zlatan Ibrahimovic, una operació que Barcelona i Inter Milà han dissenyat com un intercanvi de cromos entre el punta suec i Samuel Eto'o, un canvi que sortirà molt car al conjunt blaugrana, que a més haurà d'abonar als italians uns 40 o 45 milions d 'euros.

També queden pendents les renovacions de Rafa Márquez i la de Carles Puyol, que compta amb diverses ofertes interessants per acabar la seva carrera a l'estranger, i només s'ha concretat l'ampliació de contracte de Touré Yaya i Víctor Valdés.

Amb aquesta sensació d'evident provisionalitat, el Barça 2009-10 començarà a treballar avui. La plantilla ha passat a primera hora els habituals reconeixements mèdics. No hi eren els jugadors que van disputar la Copa Confederacions (Carles Puyol, Xavi Hernández, Sergio Busquets i Dani Alves), ni tampoc Andrés Iniesta ni Leo Messi, a qui Guardiola ha donat una setmana més de vacances. Tot i això, Messi es podria incoroporar avui a la tarda o demà.

No hi serà Eto'o, que té una setmana més de permís, encara que per motius ben diferents. El tècnic no compta amb el punta camerunès i el club intenta guanyar temps per buscar-li una sortida.

Dimarts, el gruix de la plantilla viatjarà a Londres, on té previst fer una estada fins al 26 de juliol, amb dos partits amistosos programats a l'estadi de Wembley davant el Tottenham (24 de juliol) i l'Al-Ahly (26 de juliol) com a rivals. Ja de tornada a la capital catalana, Guardiola espera comptar amb la plantilla al complet o almenys tenir-la pràcticament tancada. El 27 de juliol s'hi incorporaran Xavi, Puyol, Messi, Iniesta, Busquets i Alves i, dos dies després, el Barça iniciarà una gira pels Estats Units fins al 9 d'agost. Allà s'enfrontarà a Los Angeles Galaxy (2 d'agost), el Seattle Sounders (6 d'agost) i el Chivas de Guadalajara (9 d'agost).
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut