El Barça tanca la Lliga amb un "hat-trick" de Giovani i un còmode triomf davant el Múrcia (3-5)

S'ha acabat. La Lliga 07-08 ha arribat al seu final per alleujament de l'aficionat barcelonista després d'una temporada que decididament no passarà a la història. Com a mínim, a la història gloriosa del club. Com tampoc ho farà el partit que ha tancat el campionat dels de Rijkaard i que ha acabat amb una fàcil victòria dels baugrana davant el Múrcia per 3-5. Tot i que els de Clemente s'han avançat en el marcador, Eto'o, Henry i Giovani, amb un "hat-trick", han segellat un triomf amb regust a comiat.

L'únic que segurament recordarà el partit d'aquest dissabte amb alegria i orgull serà, a excepció dels debutants Fali i Rueda, Giovani dos Santos. El mexicà, sobre qui se cerneix un interrogant pel que fa a la seva continuïtat com a blaugrana, s'ha estrenat com a golejador en Lliga i ho ha fet amb un "hat-trick". Els seus tres gols han estat el més destacat d'un fluix enfrontament entre un equip de Segona, el Múrcia, i un Barça que fa dies que viu abocat al futur.

Malgrat la condició d'equip descendit, els de Clemente han sortit a la Nueva Condomina amb més confiança que els blaugrana i tanta insistència inicial ha trobat recompensa en la sortida d'un córner rematat perfectament per Ochoa en el 15 de la primera. El Barça, desconcertat, oferia un futbol trist i espès però un gol d'Eto'o set minuts més tard ha evitat que la vergonya tornés a cuallar entre els aficionats. El gol ha despertat els ànims dels culers i Henry, el més actiu dels davanters blaugrana, ha capgirat el marcador pocs minuts després amb una bona jugada individual.

Giovani s'estrena

La gran efectivitat dels de Rijkaard ha permès encarrilar l'enfrontament i més quan Giovani ha transformat el tercer en el minut 32. Amb l'1-3 s'ha arribat al descans i a la represa ha estat el mateix jugador mexicà qui ha continuat reivindicant-se anotant el segon del seu compte particular amb una gran vaselina.

A partir d'aquest moment, el partit ha entrat en una dinàmica força esbojarrada. Giovani ha segellat el "hat-trick" amb un xut col·locat des de la frontal i poc després el Múrcia ha despertat afegint emoció i gols a l'enfrontament. Iván Alonso ha retallat distàncies de penal i en el 38 de la segona Abel, de falta, ha marcat el tercer.

El 3-5 ha posat punt i final a la temporada i és inevitable pensar en quants dels jugadors que aquest dissabte han defensat la samarreta blaugrana continuaran al club la temporada que ve. I és que el partit ha tingut un regust a comiat per a homes com Thuram i Pinto i, segurament, algun nom més.