El Barça supera la revàlida de San Mamés i suma un triomf que el situa davant del Madrid (1-3)

El Barça ha superat la revàlida de La Catedral amb una victòria molt important. En un camp tan complicat com és San Mamés, els blaugranes han aconseguit un triomf per 1 a 3 i han aprofitat l'ensopegada del Reial Madrid al camp del Llevant per superar-los a la classificació de la Lliga. Després d'una primera meitat sense gols i amb els locals amb deu per l'expulsió d'Amorebieta al minut 34, Keita i Xavi han aplanat el camí cap a la victòria. Gabilondo, al 89, ha creat una mica d'incertesa però Busquets, en temps de descompte, ha fet la sentència definitiva quan el Barça també jugava amb deu per l'expulsió de Villa. Amb aquesta victòria, els blaugranes sumen 12 punts en cinc jornades, un més que el Madrid i a un punt del València, líder en solitari.

El Barça s'ha trobat a San Mamés amb un aiguat que feia molt difícil jugar a futbol, i que facilitava la feina defensiva de l'Athletic de Bilbao. Tot i això, a la primera part, els de Guardiola haurien pogut fer més d'un gol, ja que han disposat de bones ocasions. La primera, un xut d'Adriano, titular al lateral esquerre, que ha sortit fora per poc. Un minut després, a l'onze, Keita, sol davant de Gorka, no ha sabut aprofitar una gran assistència de Xavi. I només un minut més tard, l'ocasió més clara dels primers 45 minuts. Una assistència magistral d'Iniesta a Villa, que ha acabat estavellant la pilota al pal de la porteria dels bascos.

L'únic avís amb cert perill de l'Athletic ha estat un xut llunyà de Llorente que Valdés ha blocat sense problemes. La resposta del Barça ha estat imminent. Un altre xut de Pedro, al minut 25, que Gorka ha desviat amb la punta dels dits, ha estat l'última ocasió clara de la primera part, tot i que els blaugranes han continuat dominant, sobretot a partir del minut 34. Ha estat quan Amorebieta ha estat expulsat amb una targeta vermella directa per una perillosíssima entrada sobre Andrés Iniesta amb els tacs per davant. L'àrbitre, Mateu Lahoz, ho ha vist clar, i tot i que Iniesta ha pogut continuar jugant, ha enviat el jugador basc als vestidors. Els jugadors locals i el públic de La Catedral han protestat, i molt, la decisió del col·legiat valencià.

A la represa, Maxwell ha entrat en el lloc d'Adriano, que s'ha retirat lesionat amb un petit trencament muscular a l'adductor. Però tot i jugar amb deu, la primera oportunitat clara de la segona ha estat per a l'Athletic. Després d'uns quants mistos i rebots, la pilota ha acabat als peus de Mikel San José, que, completament sol, ha rematat al pal. Però cinc minuts més tard, ha arribat el zero a un. Passada d'Iniesta, toc de Villa a l'espai, i arribada de Keita, que amb un toc suau ha batut per sota Gorka. Primer gol del migcampista malià en aquesta Lliga, i partit de cara per als blaugranes, que n'haurien pogut fer uns quants més a partir d'aquest moment. Només un minut després del gol, Gorka ha enviat a córner una rematada de Pedro. I uns minuts més tard, ha estat Iniesta qui s'ha plantat davant del porter basc, però el seu xut ha fregat el pal i ha acabat fora.

Després d'haver-ne desaprofitat unes quantes, al minut 74, un xut de Xavi ha fregat en un defensa basc i ha acabat al fons de la porteria. El 0 a 2 i el partit, ara sí, tancat. Fins al final ha estat un rondo del Barça, enterbolit només per l'expulsió de Villa, també per targeta vermella directa, per una agressió a Gurpegi, i per l'1 a 2, que ha fet Gabilondo quan es complia el minut 90 i just després d'una bona intervenció de Valdés a un cop de cap de Javi Martínez.

L'Athletic s'ha pensat que podia aspirar a l'empat, però el que s'ha trobat ha estat l'1 a 3, un gol que ha fet Sergio Busquets arrodonint un contraatac conduït per Pedro. Una victòria d'or a La Catedral que permet al Barça avançar el Madrid a la classificació.