El Barça supera el Getafe (1-4) i manté el ple de victòries a la Lliga

El Barça goleja el Getafe (1-4) i manté el ple de victòries a la Lliga. Adriano, Messi (2) i Villa han marcat els gols de l'equip blaugrana, que ha perdut Carles Puyol per lesió. Thiago ha reaparegut amb una gran actuació.

El Barça ha golejat el Getafe (1-4) i manté d'aquesta manera el ple de punts, 12 de 12, a la Lliga. Un gol d'Adriano ha establert les primeres diferències, que s'han incrementat a la segona meitat gràcies a dos gols de Messi -un de penal- i l'últim de Villa. L'equip blaugrana, que ha jugat sense Messi ni Alves d'entrada, s'ha mostrat superior durant els primers 45 minuts, amb menció especial per a Thiago, que ha fet un gran partit en la seva reaparició. En l'altra cara, Carles Puyol ha hagut d'abandonar el terreny de joc per lesió.

Adriano ha inaugurat el marcador en rematar una jugada de Cesc al minut 31. El lateral brasiler ja va marcar el gol que va donar els tres punts al Barça en el partit davant el València.

Thiago, que reapareixia després de quatre mesos de baixa per lesió, ha sigut un dels destacats de la primera meitat i ha tingut dues clares ocasions de gol. La primera, encara amb el 0-0 en el marcador, ha acabat amb la pilota estavellant-se en el travesser. La segona, just quan el Getafe estava paint el gol d'Adriano, l'ha parat amb problemes el porter local, Miquel Àngel Moyà.

Tot ha començat molt bé per als de Tito Vilanova, que han tingut una ocasió clara ja al minut 4, però el xut de Tello l'ha parat bé Moyà. Al contrari del que va passar a Pamplona, l'equip blaugrana s'ha mostrat sòlid defensivament i amb el pas dels minuts ha anat imposant la seva superioritat.

El Barça ha començat el partit  amb Leo Messi i Dani Alves a la banqueta, mentre han tornat al titular Puyol i Thiago, ja recuperats de les seves respectives lesions. en absència de l'argentí, Cesc ha jugat de fals davanter. Cal recordar que l¡'equip blaugrana ha viatjat amb les baixes d'última hora d'Iniesta i Alexis per lesió, i de Jordi Alba per un procés gripal.

El Getafe apreta després del descans

El Getafe ha intentat estirar-se en la segona meitat, però després d'uns primers compassos de tempteig, ha arribat la pitjor notícia per al Barça. Carles Puyol, lluitant pel control d'una pilota, ha notat una punxada al genoll esquerre i ha hagut d'abandonar el terreny de joc. La infermeria blaugrana es continua omplint.

Amb l'equip madrileny obligat a avançar les línies, el Barça ha intentat aprofitar la situació per marcar el segon gol. Han tingut dues ocasions per fer-ho Tello i Pedro, però els seus xuts no han entrat. Leo Messi ha estat travat clarament a l'àrea local, però l'àrbitre no ha apreciat penal. Sí que ho ha fet en una caiguda de Pedro davant Valera. Messi ha executat el penal i ha establert el 0-2 en el minut 74. Quatre minuts després, l'argentí ha firmat el 0-3 aprofitant una bona internada de Montoya.

El partit semblava sentenciat, però el Getafe encara ha mantingut la incertesa gràcies a un gol amb certa fortuna de Sarabia. Però el Barça ha sabut mantenir la seva renda intacta en els deu minuts finals, i fins i tot l'ha ampliat gràcies a l'oportunisme de Villa al minut 90. L'asturià acabava d'entrar i ha aprofitat una assistència de Cesc per arrodonir el marcador.

El Barça ha jugat amb Valdés; Montoya, Piqué, Puyol (Mascherano, 57'), Adriano, Busquets, Xavi, Thiago (Messi, 59'), Pedro, Cesc i Tello (Villa, 76').