El Barça sobreviu al pèssim arbitratge de Velasco Carballo i derrota l'Sporting al Camp Nou (3-1)

La fe i l'ambició han permès al Barça superar un ultradefensiu Sporting al Camp Nou i tirar endavant un partit que se li havia posat molt difícil. Els blaugrana, sense el sancionat Leo Messi, han sobreviscut al pèssim arbitratge de Velasco Carballo, que no ha assenyalat tres possibles penals a l'àrea asturiana i a la teranyina defensiva confeccionada per Javier Clemente. El conjunt de Pep Guardiola, que ha jugat tota la segona part en inferioritat numèrica per l'expulsió de Piqué, ha acabat sumant tres punts vitals gràcies als gols de Keita i Xavi en els últims 10 minuts. Amb aquest treballat triomf, el Barça se situa provisionalment a set punts del Reial Madrid a l'espera del que facin els blancs contra l'Espanyol al Bernabéu.

El Barça ha sumat una treballadíssima victòria al Camp Nou contra l'Sporting en un partit que s'ha complicat més del previst. Amb el madridista Fernando Alonsp com a espectador de luxe a la llotja, els homes de Pep Guardiola han demostrat una gran fe i han anat superant tota mena d'obstacles i adversitats per sumar un triomf vital per mantenir les esperances de seguir lluitant fins al final pel títol de Lliga.

Els blaugrana, que tenien la baixa de Leo Messi i Busquets per sanció, han hagut d'aguantar un pèssim arbitratge de Velasco Carballo i un plantejament ultradefensiu de Javier Clemente, tot un expert a confeccionar murs pràcticament indestructibles. Al Barça li ha costat trencar la defensa numantina de l'Sporting fins que en una jugada de tiralínies Iniesta ha inaugurat el marcador just abans d'arribar al descans.

Tot just arrencar la segona meitat han començat els problemes pel Barça. L'àrbitre madrileny, força desafortunat en les seves decisions, ha expulsat Piqué amb vermella directa per una falta sobre De las Cuevas en interpretar que el blaugrana era l'últim defensor. El desastrós arbitratge ha tret de polleguera els jugadors blaugrana i el mateix Guardiola, que han reclamat fins a tres penals no assenyalats a l'àrea visitant.

Expulsió de Piqué

Amb un home menys, el Barça ha encaixat el gol de l'empat, obra de Barral al minut 49. Però lluny d'ensorrar-se, els blaugrana s'han crescut davant les adversitats i davant la poca ambició de l'Sporting, a 10 minuts pel final ha aparegut Keita, que amb un xut col·locat i precís ha marcat el 2 a 1. La sentència ha nascut a les botes de d'Iniesta, que ha fet l'assistència perquè Xavi marqués el definitiu 3 a 1, que permet al Barça continuar sumant de tres en tres i situar-se provisionalment a set punts del Reial Madrid a la classificació.

Amb aquest triomf, Guardiola iguala el número de victòries de Rinus Michels a la Lliga (105) i supera els gols de Frank Rijkaard (371 per 368). L'única nota negativa del partit, a banda de l'expulsió de Piqué, que es perdrà el pròxim partit per sanció, ha estat la lesió d'Alexis Sánchez, que no ha pogut acabar l'enfrontament per una estrebada muscular que l'ha deixat fora de combat. El xilè pateix una petita ruptura fibril·lar a l'adductor de la cama dreta i estarà entre 10 i 15 dies de baixa.