El Barça s'imposa en un clàssic discret i deixa el Madrid a sis punts a la classificació (2-1)

El Barça ha derrotat el Reial Madrid en el clàssic del Camp Nou i ha donat un cop d'autoritat a la Lliga. Els blaugrana s'han imposat amb gols de Neymar i Alexis i amb aquest triomf el màxim rival en la lluita pel títol es queda a sis punts a la classificació. Jesé, ja en temps de descompte, ha establert el definitiu 2-1.

Un Camp Nou ple a vessar ha rebut la sortida dels jugadors amb un espectacular mosaic amb el lema "Força Tito" i cantant l'himne del Barça a cappella. El gran ambient previ no ha respost a les expectatives d'un clàssic bastant discret sobretot a la primera part i amb novetats en tots dos onzes titulars. El Tata Martino ha apostat per Cesc com a fals nou en detriment d'Alexis mentre que Carlo Ancelotti ha sorprès amb una defensa de tres centrals formada per Varane, Ramos i Pepe i amb Bale com a home de més en punta.

El Barça ha dominat des del xiulet inicial i ha controlat la possessió de la pilota. Neymar, molt actiu per la banda esquerra, ha creat molts problemes a Carvajal i ha estat el primer a rebre els cops de la defensa madridista, en concret, dos cops de colze pràcticament consecutius de Sergio Ramos, que no ha trobat una altra manera per frenar-lo. El segon, molt evident, a la cara del brasiler, li ha valgut la targeta groga al central andalús.

El nou crac del Barça ha brillat en el seu primer clàssic i ha tingut el privilegi d'inaugurar el marcador en el minut 18 amb un xut creuat fora de l'abast de Diego López. I en el 20, Messi ha estat a punt de fer el segon però ha perdonat de forma incomprensible. El Madrid ha trigat molt a reaccionar superat pel mig del camp blaugrana i pràcticament no ha creat perill sobre la porteria de Valdés. Abans del descans, Bale ha vist la groga per una planxa sobre Piqué i també s'ha produït la primera jugada polèmica del duel. Khedira ha reclamat mans i penal per unes mans involuntàries d'Adriano dins de l'àrea que Undiano Mallenco, amb bon criteri, no ha assenyalat com a pena màxima.

Alexis sentencia amb un golàs

En la represa, el Barça ha començat a acusar el desgast físic i a patir més del compte les envestides d'un Madrid decidit a igualar el duel. Tot i això, la primera ocasió de perill ha estat un xut de Neymar aturat per Diego López. La reposta dels blancs ha estat immediata però Valdés ha salvat l'empat de Cristiano Ronaldo.

El Barça ha seguit perdent pistonada i el Madrid ho ha aprofitat per incrementar el seu domini. L'entrada de Benzema per un desaparegut Bale ha revifat l'atac visitant i el francès ha estat a punt de fer l'empat a un amb un xut potent que s'ha estavellat al travesser. Poc abans, Cristiano Ronaldo ha reclamat un penal per una empenta de Mascherano.

Amb el Barça perdut, Martino ha donat entrada a Song per un fos Iniesta però quan més a prop semblava l'empat, ha arribat el 2-0 en el minut 79. Alexis, que havia entrat per un erràtic Cesc, ha sentenciat el duel amb un golàs de vaselina que ha provocat el deliri al Camp Nou. I en temps de descompte, Jesé ha establert el definitiu 2-1. Un gol que no ha servit per evitar la derrota d'un Madrid que es queda a sis punts del Barça a la classificació.