Actualitat blaugrana

El Barça signa un acord amb l'ACNUR per promoure l'esport entre els joves refugiats

El FC Barcelona ha accentuat aquest dimarts el seu caràcter solidari amb la signatura d'un conveni amb l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per a la promoció de l'educació i la integració dels refugiats a través de l'esport. Joan Laporta i el màxim responsable de l'organisme internacional, Antonio Guterres, han fet públic un acord que tindrà una durada de tres anys.

Actualitzat

El programa preveu la posada en marxa d'activitats esportives i educatives centrades en beneficiar i afavorir la integració dels milers de menors refugiats que són víctimes de les guerres i les lluites ètniques en diferents països com Ruanda, el Nepal o l'Equador.

Segons l'acord, la fundació del Barça es compromet a adaptar i implementar els seus programes juntament amb l'ACNUR, en les àrees on hi hagi presents els nens refugiats i les persones desplaçades. Entre aquests programes, destaquen la xarxa internacional de centres solidaris del Barça, els dies de solidaritat esportiva que promou i la promoció dels valors relacionats amb l'esport.

Durant el primer any de l'acord, els projectes es duran a terme a l'Equador, amb refugiats colombians; al Nepal, amb refugiats de Bhutan, i a Ruanda, amb refugiats de la República Democràtica del Congo.

Anar al contingut