El Barça s'estavella contra els pals i un immens Sergio i deixa escapar el liderat de la Lliga (0-1)

El Barça ha encaixat la segona derrota consecutiva i ha deixat escapar el liderat de la Lliga. El Celta, que no havia guanyat mai en la seva història al Camp Nou, s'ha imposat amb un solitari gol de Larrivey. Els blaugranes, que s'han topat amb un gran Sergio i han estavellat quatre pilotes als pals, no perdien dos partits seguits des del 2009.

El Camp Nou ha guardat un minut de silenci en memòria de Gustau Biosca, mor aquesta matinada als 86 anys. El dia que Luis Suárez s'estrenava com a titular a l'estadi blaugrana Piqué ho ha vist des de la llotja descartat per decisió tècnica i Xavi, de nou, s'ha quedat d'inici a a la banqueta.

Amb l'obligació de guanyar per no perdre el liderat de la Lliga, el Barça ha sortit disposat a encarrilar el triomf i Neymar ha fet el primer avís amb una rematada de cap. I poc després el travesser ha impedit que el xut del brasiler acabés en gol.

El Celta, amb un plantejament valent, no s'ha arronsat en cap moment i ha plantat cara en una primera part disputada de poder a poder. Amb una pressió asfixiant, el conjunt gallec ha ofegat el joc de creació del Barça i fins i tot ha creat perill sobre la porteria de Bravo. Nolito, molt incisiu i motivat contra el seu exequip, ha liderat l'atac dels homes de Berizzo.

Messi, pendent de batre el rècord de Zarra, ha fet lluir el porter Sergio, que ha evitat el primer gol amb una gran aturada. El Barça s'ha tornat a topar amb el pal en un xut de Messi que Jonny ha desviat cap a la seva pròpia porteria i només la fusta ha impedit que la pilota entrés al fons de la xarxa.

Sergio i els pals eviten el gol de l'empat

Les bones aturades de Sergio i els pals s'han creuat en el camí d'un Barça faltat d'encert en els metres finals. Després d'una nova rematada de Neymar al travesser, el Celta ha estat capaç d'avançar-se en el marcador. En el minut 56, Nolito ha assistit d'esperó i Larrivey ha batut Bravo amb un xut ajustat.

El 0 a 1 ha portat l'angoixa i el nerviosisme a les graderies del Camp Nou tot i que encara quedava molt temps per buscar la remuntada. A base de coratge, el Barça ha reaccionat i ha començat a tancar el Celta a la seva àrea. Luis Enrique ha fet un doble canvi, Xavi i Pedro per Busquets i Rafinha, i ha arriscat amb una defensa de tres. El setge blaugrana no ha trobat el premi del gol de nou per culpa de Sergio i d'un altre xut de Messi que ha picat la creueta, el quart pal de la nit.

El Celta també ha tingut dues ocasions claríssimes per fer la sentència definitiva en dues accions de Charles. Malgrat intentar-ho fins al xiulet final, el Barça no ha trobat el camí del gol i ha perdut el liderat a mans d'un Madrid imparable.