Futbol

El Barça s'enfronta a la primera prova d'alt nivell per confirmar la recuperació a la Lliga

Resolts els dubtes amb una contundent golejada davant el Celtic de Glasgow i, amb Neymar com a golejador en absència de Leo Messi, el Barça necessita seguir creixent a la Lliga davant el Vila-real, aquest dissabte al Camp Nou (20.00).

Actualitzat

Resolts els dubtes amb una contundent golejada davant el Celtic de Glasgow i, amb Neymar com a golejador en absència de Leo Messi, el Barça necessita seguir creixent en la Lliga davant del Vila-real. El Submarí Groc, cinquè a la taula, arriba a Barcelona (20.00) quinze anys i un dia després d'obtenir la primera victòria al Camp Nou, sens dubte una de les més recordades de la història del club.

La visita del Vila-real és com un examen. El Barça encara té present que en l'últim partit de la Lliga, davant l'Athletic Club, va perdre els primers tres punts i l'avantatge que tenia sobre l'Atlètic de Madrid. Sustentat en la força dels resultats, la primera derrota va ser traumàtica i va servir per posar en dubte la tasca de Gerardo Martino. Va ser, a més, la segona desfeta en pocs dies. Abans se n'havia produït una altra a Amsterdam, en la Lliga de Campions.

Ara tot sembla resolt. Davant el Celtic, el Barça va tornar a mostrar les seves senyes d'identitat. Va pressionar en la medul·lar i va crear una multitud d'ocasions de perill, tot i que no va poder disposar de jugadors capitals com Messi, Valdés, Alves o Cesc.

Aquest dissabte viurà retorns importants: Fàbregas, absent per sanció a Europa, i també Andrés Iniesta. El manxec, amb alguns problemes físics, va descansar davant els escocesos i entrarà a l'onze titular demà. A la zona defensiva, entre els convocats no figura Adriano Correia, absent per sanció, i serà el moment per al retorn en partit de la Lliga de Jordi Alba, que ja va jugar contra el Cartagena després de dos mesos de baixa per un parell de lesions encadenades. Encara que el tècnic argentí no és gaire partidari de variar la parella de centrals, podria tornar a disposar de Marc Bartra en l'eix. Sembla clar que davant les baixes d'Alves i Adriano els laterals seran Montoya i Alba. Iniesta i Busquets tenen un lloc segur al centre del camp. La bona actuació de Sergi Roberto en els dos últims partits li podrien donar alguna opció, i més descans per a Xavi Hernández. A la davantera, i malgrat el gran partit signat per Neymar com a fals nou, tot apunta que Cesc tornarà en aquesta posició. Alexis Sánchez podria completar el triplet atacant.

El Vila-real arriba a aquest partit en un gran moment de joc després d'un bon inici de campanya que el manté en la cinquena posició en la classificació. L'equip castellonenc s'ha mostrat en aquesta primera volta com un conjunt competitiu lluny del Madrigal, ja que són quatre les victòries que ha aconseguit com visitant, entre les quals, les dues últimes sortides: Elx i Llevant.

En la part esportiva, les notícies no són tan bones a causa que Marcelino García Toral no podrà disposar de dos dels seus jugadors més importants, com són Bruno Soriano i Rubén Gracia Cani. El primer no podrà jugar per sanció, mentre que el segon no ho podrà fer per lesió, amb un esquinç de genoll. Se sumen a l'absència ja coneguda de Farinós, que segueix sense recuperar-se dels seus problemes físics. Els jugadors descartats per decisió tècnica són els defenses Pablo Íñiguez i Aleksandar Pantic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut