El derbi

El Barça s'endú el "derbi de la por" per 0-2 i s'allunya del descens en perjudici de l'Espanyol

L'anomenat "derbi de la mort" s'ha decantat a favor del Barça, que s'ha emportat una important victòria per 0-2 gràcies a una gran primera part. L'equip blaugrana ha estat molt superior en els primers 45 minuts i ha anat al descans amb avantatge, amb gols de Cocu i Xavi. En la represa, l'Espanyol ha reaccionat amb l'entrada de Tamudo, però l'equip blanc-i-blau ha desaprofitat les seves ocasions per marcar i el Barça ha aconseguit un valuós triomf que l'allunya del fantasma del descens.

Després d'un inici de partit igualat, en el minut 7 ha arribat la primera ocasió de perill favorable al Barça. Una gran jugada d'Overmars ha acabat amb una centrada al segon pal i Kluivert ha rematat per sobre del travesser. Només tres minuts després, els blaugranes han tingut una nova ocasió per avançar-se en el marcador amb una vaselina desviada de Mendieta, que estava en un clar fora de joc. El Barça ha passat a controlar el partit, i Lopo, en el minut 15, ha vist la primera targeta groga per una falta a Saviola. En el minut 22, Xavi ha intentat sorprendre Toni amb un xut des de fora de l'àrea fregant el travesser. El domini del Barça ha estat aclaparador, però l'equip d'Antic no ha estat capaç d'aprofitar les seves clares ocasions de gol. En el minut 25, Kluivert hauria pogut fer, de nou, el 0-1, però la seva rematada s'ha perdut molt desviada. En la primera aproximació de l'Espanyol a la porteria rival, en el minut 31, Bonano ha parat un potent xut de Maxi de forma providencial. Tot i que els blanc-i-blaus han estirat les línies, en el minut 37, un ràpid contraatac blaugrana ha acabat amb una rematada de Sorín fregant el pal esquerre de la porteria de Toni. La insistència del Barça ha tingut el premi en el minut 40, amb el 0-1. Cocu, de cap, ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Xavi a l'interior de l'àrea. Només un minut després, el Barça ha fet el segon. La defensa blanc-i-blava ha sortit tard per trencar el fora de joc, i Xavi, aprofitant una passada de Saviola, ha batut Toni amb un xut ras. Amb aquest resultat favorable als blaugranes s'ha arribat al descans. En la represa, Clemente ha donat entrada a Tamudo, i, en el minut 5 de la segona part, el capità blanc-i-blau ha tingut la millor ocasió per reduir distàncies amb un perillós xut desviat per Bonano. L'Espanyol ha sortit descaradament a l'atac, i, al cap de dos minuts, Roger ha xutat per sobre del travesser després d'un refús del porter blaugrana. El partit s'ha trencat completament i tots dos equips han tingut clares ocasions per marcar. Primer Kluivert i després De la Peña han xutat de forma innocent a les mans del porter. En el minut 60, Tamudo ha tornat a desaprofitar una clara ocasió per fer l'1-2. El davanter blanc-i-blau ha trencat el fora de joc, però ha xutat massa creuat quan estava tot sol davant de Bonano. Abans de ser substituït per Òscar, De la Peña, en el minut 75, ha tingut una nova oportunitat per reduir diferències en el marcador, però ha xutat una mica desviat després de fer una bona jugada personal. L'Espanyol no ha trobat el camí del gol tot i el seu domini en la segona meitat, i, a sis minuts del final, Motta hauria pogut sentenciar definitivament amb una vaselina que Soldevilla ha desviat amb el cap sota els pals. En l'última acció del partit, Roger ha estat a punt de marcar el gol de l'honor amb una rematada creuada que s'ha perdut fregant el pal. Al final dels 90 minuts, el Barça s'ha emportat una victòria vital que l'allunya del descens.