El Barça segueix engrandint la seva història i guanya la Supercopa d'Europa davant el Porto (2-0)

El Barça de Guardiola segueix i seguirà fent història. Ho ha tornat a demostrar aquest divendres a Mònaco, on ha guanyat la Supercopa d'Europa davant el Porto per 2-0 i, per tant, ha sumat el segon títol de la temporada en poc més d'una setmana. A la primera part, Messi ha inaugurat el marcador al minut 39 i, a dos minuts del final, Cesc ha sentenciat.

Al Barça li ha costat entrar al partit i desplegar el joc de possessió a què ens té acostumats. El Porto, del qual Guardiola ja havia avisat que era agressiu, ha tingut una entrada sorprenent, amb un protagonista, Hulk, que és el que s'ha acostat amb més perill a la porteria de Valdés. Al minut 6, ha enviat un xut de falta directa alt, i al 12, ha rematat una pilota que ha sortit fregant el pal dret. Entremig, hi ha hagut la primera aproximació del Barça, a través de Pedro, que ha provat un intent de vaselina massa alt.

Fins ben bé passada la mitja hora de partit, el Barça no s'ha anat retrobant amb el seu estil. Xavi ha advertit al minut 37, amb un xut des de la frontal, que el porter Helton ha enviat a córner amb la punta dels dits. I sis minuts abans del descans, ha arribat l'1-0 de Messi. Amb la forta pressió del Barça, Guarín ha volgut refusar una pilota enrere, però ha acabat als peus d'un Messi avançat que encara no havia tornat a la seva posició. L'argentí, sol, ha driblat el porter i ha inaugurat el marcador.

El Porto ha tornat a repetir el guió a l'inici de la segona part, amb un Barça que el deixava jugar massa. El conjunt portuguès ha tornat a amenaçar d'empatar el partit amb una altra acció de Moutinho i Guarín els ha despertat, quan al 54 ha enviat una canonada espectacular, que Valdés ha evitat que acabés en gol enviant la pilota a córner. El joc atacant del Barça s'ha reactivat. Villa ho ha provat amb un xut al pal curt que ha atrapat Helton, i Pedro ha tingut mala sort en una acció de contraatac, perquè ha relliscat tot sol i no ha pogut culminar una bona ocasió. Messi ha protagonitzat una acció que sí que ha acabat amb gol, però la jugada ha quedat invalidada per un fora de joc inexistent, perquè el lateral dret del Porto habilitava l'argentí. El col·legiat Björn Kuipers també ha estat desencertat en un penal no assenyalat d'Abidal sobre Guarín.

La tranquil·litat per al Barça ha tardat a arribar. Faltava que entrés Cesc Fàbregas al terreny de joc, perquè ha estat ell qui ha fet el definitiu 2-0. El d'Arenys ha aprofitat una assistència de Messi per marcar amb una gran control i tècnica. El Porto ha acabat amb nou jugadors, per les expulsions de Rolando -doble groga- i Guarín -amb vermella directa-, aquest per una entrada molt lletja a Mascherano.