El Barça se situa a només un punt del Reial Madrid, després de golejar el Getafe (4-0)

La remuntada és evident que és possible. El Barça s'ha situat provisionalment a només un punt del Reial Madrid, després de golejar el Getafe (4-0). Dues dianes d'Alexis, una a la primera part i l'altra a la segona, més un gol de Messi i un de Pedro van donar la victòria als de Guardiola.

• ANÀLISI
  • Lluís Canut
    Per Lluís Canut
Amb la baixa confirmada de Cesc per sanció i les absències de Piqué i Alves per precaució, el Barça va sortir amb un onze titular amb una defensa de tres (Puyol, Mascherano i Adriano) i quatre davanters (Cuenca, Pedro, Messi i Alexis). Al davant hi tenia un Getafe, absolutament tancat, que en tota la primera part només va tenir una ocasió. Va ser un xut potent de Rubén Pérez que va sortir a fora ajustat al pal esquerre.

El Barça va marxar al descans amb un 2 a 0 a favor, però el marcador podria haver estat més ampli. Alexis va avançar els blaugranes al minut 13, després d'una jugada del xilè que recull una assistència de Messi. Pedro va tenir el segon a les botes, però Moyà va enviar la pilota a córner. També Xavi va reclamar gol en un xut seu, que Cata Díaz va treure de sota pals. I és que en les imatges de repetició semblava que la pilota entra totalment dins la porteria. També Alexis va rematar a fora arran d'una centrada de Cuenca.

Just un minut abans del descans, va arribar la recompensa a la intensitat ofensiva del Barça, amb el 2 a 0. Va ser de Messi, amb un golàs després de fer una paret amb Iniesta.

La segona part va ser un monòleg de possessió del Barça, que va arribar a superar el 80%. Cuenca va avisar amb una centrada-xut que hauria pogut acabar amb gol. Però va ser Alexis, de nou, qui va fer el tercer. El xilè va marcar de cap la centrada de Cuenca. També Pedro va fer de cap el 4 a 0, després d'un llançament de falta de Messi. Els dos gols van arribar entrat el minut 70 del partit. L'argentí va protagonitzar una jugada excel·lent cap al final del partit, en què va esquivar tothom, però lamentablement el seu xut amb rosca no va acabar en gol.

El Barça va seguir acostant-se a la porteria del Getafe. Els blaugranes van acabar amb 10 jugadors formats al planter, ja que Montoya, Tello i Muniesa van sortir a la segona part.

Ovació dedicada a Abidal

El Camp Nou unànime va ovacionar Abidal al minut 22, coincidint amb el seu dorsal, ja que aquest mateix dimarts el van operar per fer-li el trasplantament de fetge.