Actualitat blaugrana

El Barça s'acomiada de l'Àsia golejant de forma humiliant per 0-9 el Shenzhen Jianlibao

El Barça ha posat punt final a la gira asiàtica amb la golejada més gran de la pretemporada. El conjunt de Frank Rijkaard ha golejat de forma humiliant el Shenzhen Jianlibao per 0-9, en un partit en què, des de bon principi els blaugrana han demostrat la diferència de nivell, tot i jugar contra el campió de la Lliga xinesa. Iniesta, Larsson, Giuly, Deco, Gio i, per partida doble, Eto'o i Messi han estat els autors de la golejada. El Barça protagonitza una pretemporada més que excel·lent, ja que ha marcat divuit gols i només n'ha rebut un.

Els blaugrana han tingut en l'argentí Leo Messi el gran protagonista del partit. Messi ha fet dos gols i ha executat, de manera magistral, el seu paper de director de l'equip. Aquest dimecres ha estat un dia d'estrena per al Barça, que lluïa per primera vegada a la història aquesta samarreta de colors llampants. El partit s'ha emès en directe a la Xina i a set països més i ha tingut una audiència estimada de prop de 325 milions de persones. Tot i la calor, el Barça ha dominat ja des d'un primer moment. Ronaldinho, que debutava com a titular aquesta temporada, s'ha erigit en el gran protagonista d'aquests primers minuts de partit i ha ofert tres o quatre jugades de gran mèrit. En una d'aquestes mostres de virtuosisme, un intent de vaselina, Ronaldinho ha estat a punt d'inaugurar el marcador. Però ha estat Andrés Iniesta qui ha marcat el 0-1, en el minut 24. El manxec ha rematat a porta buida una centrada de Ludovic Giuly, que s'està mostrant molt en forma en aquesta pretemporada. De fet, el francès ha estat el gran protagonista del partit, ja que en només 45 minuts ha servit dos gols i n'ha marcat un altre. En el minut 36, Henrik Larsson ha aprofitat una passada de Giuly per establir el 0-2. Poc després, en el minut 39, ha estat el mateix Giuly qui ha marcat després de superar el porter xinès amb un excel·lent control orientat, després d'una passada llarga d'Edmílson. El Barça se n'ha anat al descans amb un 0-3 a favor en el marcador, però tot i això els homes de Frank Rijkaard encara tenien moltes coses per dir abans de dir adéu a la gira de l'Àsia. A la segona part, Eto'o, després de superar un defensa, ha fet pujar el quart gol al marcador. Deco també ha tingut la seva oportunitat de cara a porteria. Amb un xut de falta directa, el brasiler nacionalitzat portuguès ha aconseguit la cinquena diana pel Barça. El Barça guanyava 5-0 quan Eto'o ha estat víctima d'un penal que s'ha encarregat de llançar ell mateix, però aquesta vegada el camerunès no ha tingut tanta sort i el porter del Shenzhen ha aconseguit captar la direcció de la pilota i l'ha pogut rebutjar, evitant així el sisè gol. I és que, tot i la golejada final, i encara que sembli una paradoxa, el porter del Shenzhen ha estat un dels millors de l'equip xinès, ja que ha evitat una humiliació més gran, tot i la dèbil defensa. Però el Barça tenia ganes de marcar més gols contra un rival que ja es donava per vençut des de feia estona. El jove Messi, que ha debutat en aquesta pretemporada sortint a la segona part, ha demostrat per què és un dels joves amb més futur. Després d'una passada d'Eto'o a la banda dreta en el minut 63, l'argentí ha aconseguit materialitzar el sisè gol del Barça, quan tot just feia divuit minuts que era sobre el terreny de joc. El setè gol ha estat a càrrec de l'holandès Gio, que en un xut molt encreuat i a tocar del pal esquerre de la porteria del Shenzhen s'ha adjudicat també una diana de la golejada. Messi, altra vegada, ha demostrat per què Pekerman l'ha convocat per a la selecció absoluta marcant el vuitè gol. Una bona forma d'estrenar-se a la pretemporada blaugrana. I a pocs minuts del final del partit, Eto'o ha anotat el segon gol, en què només ha hagut d'empènyer la pilota, després que Deco li servís en safata el novè gol. El Barça s'ha acomiadat de la gira asiàtica, doncs, amb la golejada més gran d'aquesta pretemporada. Ara la propera cita serà divendres a Cadis amb el Trofeu Ramón de Carranza.