Primera Divisió

El Barça perd al Camp Nou contra el Reial Madrid per culpa d'una primera meitat molt dolenta

Primera victòria blanca a l'estadi barcelonista després de 20 anys. El Reial Madrid s'ha imposat per 1-2 i ha aprofitat el plantejament inicial covard dels blaugrana. El Barça ha regalat la pilota i ha escollit defensar-se en lloc d'atacar els blancs. Roberto Carlos ha fet el 0-1 que castigava l'actitud dels catalans. El Barça de la segona part ha estat un altre, però la falta de punteria l'ha condemnat. Ronaldo ha fet el 0-2 en una de les poques arribades del Madrid i l'1-2 de Kluivert ha arribat massa tard.

En els actes previs al partit, s'ha jugat un "tie-break" entre Àlex Corretja i Albert Costa, que ha significat un nou rècord d'assistència a un partit de tenis. S'ha guardat un minut de silenci per la mort de Josep Manuel Pesudo, porter del Barça en la dècada dels 60. El partit ha començat amb un Barça molt covard, pendent en tot moment dels jugadors madridistes i sense voler la pilota. El domini del Reial Madrid ha estat més posicional i de possessió i no s'ha traduït en ocasions clares durant el tram inicial del matx. La primera rematada del Barça ha estat un xut de Motta des de fora de l'àrea que ha sortit per sobre del travesser de la porteria de Casillas. Era el minut 13 i fins el 36, en una mà que ha enviat a còrner una falta picada per Xavi, no ha tornat a intervenir el porter madridista. Després de la millor ocasió blaugrana ha arribat el 0-1. Una jugada per l'extrem esquerre de Zidane, passada enrere per a Roberto Carlos, i xut del brasiler que rebota en Reiziger i descol·loca Víctor Valdés. Abans del descans, un xut amb la cama dreta de Luis García ha sortit fregant el pal. Frank Rijkaard ha fet entrar Quaresma i Overmars, en lloc de Gabri i Luis García, i això ha canviat la fesomia del Barça en la segona meitat. L'equip català ha pressionat més amunt i ha passat a tenir el control de la pilota. Tot i el domini del Barça, en el minut 53, una combinació molt bona de tota la davantera madridista ha estat desaprofitada per Raúl en una acció que semblava que era el 0-2. A partir d'aquest moment, els blaugrana han atacat contínuament la porteria de Casillas i han tingut un grapat de bones ocasions. Un xut d'Overmars en el minut 61, dues ocasions gairebé consecutives de Kluivert, en els minuts 64 i 66, i un cop de cap de Gerard en el 69 han estat les més clares. Quan el domini era més insistent, ha arribat el 0-2. Roberto Carlos ha trencat la defensa per la banda esquerra i la seva centrada ha estat rematada per Ronaldo. El xut de l'exblaugrana ha tocat les cames de Cocu i ha enganyat Valdés. Era el minut 73. Rijkaard ha substituït Motta per Saviola i ha posat tota la seva artilleria sobre el terreny de joc. En el minut 82, el Barça ha fet l'1-2. Un còrner servit per Quaresma ha estat rematat per Kluivert i el cop de cap de l'holandès ha acabat al fons de la porteria. En la següent jugada, Gerard ha estat a punt d'empatar, però la seva rematada s'ha estavellat al cos de Casillas.