Primera Divisió

El Barça perd al camp del Celta (1-0) i diu adéu a les opcions de guanyar la Lliga

L'equip català ha perdut a Balaídos per 1 a 0, contra el Celta de Vigo. Un gol d'Edu en la primera meitat ha decidit el matx i ha trencat la ratxa de partits sense perdre dels de Rijkaard. El Barça ha regalat la primera meitat i només ha posat setge a la porteria de Cavallero després d'un penal parat per Valdés en el minut 69. La derrota fa que els blaugranes diguin adéu a les mínimes opcions que mantenien d'aconseguir el títol de Lliga. El Celta, per la seva banda, fa un gran pas cap a la permanència, perqu un empat o una derrota haurien fet que tingués un peu i mig a Segona Divisió.

El mexicà Márquez, que ha ocupat un lloc a l'eix de la defensa, en el lloc de Motta, ha estat l'única variant en l'onze inicial que el Barça ha presentat a Balaídos respecte a l'equip que va guanyar l'Espanyol. La primera part dels blaugranes ha estat horrible. Dues dades ho confirmen: cap ocasió de gol i cap córner a favor. Tampoc el Celta ha fet res significatiu, però sí que hi ha posat més empenta i més ganes. Els gallecs han tingut la seva primera bona ocasió en el minut 21, però Cáceres ha xutat massa alt. Saviola, Iniesta i Ronaldinho han intervingut molt poc en el partit i el joc del Barça ha estat molt horitzontal. Quan semblava que s'arribaria amb 0 a 0 al descans, Edu ha fet el gol del Celta. Era el minut 42 i el brasiler ha rematat amb la cama esquerra i des de dins de l'àrea una cessió en curt de Milosevic. Valdés s'ha estirat, però no ha pogut evitar el gol. L'entrada de Gabri en el lloc d'Iniesta ha estat la solució que ha buscat Rijkaard en el descans. Després d'un quart d'hora amb més ritme que en la primera meitat, però sense gaires ocasions clares, el tècnic holandès ha apostat per Kluivert, que ha substituït Reiziger. En el minut 69, Oleguer ha fet un penal a Edú. El xut de Luccin, l'ha parat Valdés i ha permès que el Barça busqués el gol de l'empat en el tram final del matx. En el 78, Van Bronckhorst ha fet lluir Cavallero, que ha desviat el xut de l'holandès a córner. Tres minuts després, Luis Enrique ha substituït Xavi. En el 85, Saviola ha tingut l'ocasió més clara del partit. El xut del davanter argentí ha superat el porter del Celta, però Juanfrán sobre la mateixa línia de gol ha salvat la victòria gallega.