El Barça pateix per superar l'Estudiantes en el primer partit de la final

L'Estudiantes ha estat a punt de superar el Barça en el primer partit de la final de la Lliga ACB de bàsquet (79-78). L'equip madrileny, amb 33 punts en el primer quart, ha dominat el ritme de joc de l'inici del partit, però el Barça, amb l'ajuda del seu públic, ha sabut capgirar el marcador. Navarro, amb dos tirs lliures, ha decantat el partit a favor de l'equip català. El base nord-americà de l'Estudiantes, Corey Brewer, hauria pogut forçar la pròrroga, però a 2 segons del final només ha anotat un dels dos tirs lliures de què ha disposat. Bodiroga i Navarro han estat els millors de l'equip blaugrana.

Un triple de Joan Carles Navarro ha inaugurat el primer partit de la final, en què s'ha fet patent el xoc d'estils entre Barça i Estudiantes. Els madrilenys han estat una màquina d'anotar en el primer quart, en què han fet 33 punts. Loncar n'ha anotat 16, sense fallar cap llançament i amb tres triples. El partit seguia el ritme marcat pels visitants, amb un moviment de la pilota extraordinari. El guió ha canviat radicalment en el segon quart, en què la defensa en zona del Barça només ha encaixat quatre punts en cinc minuts. Però el desencert atacant dels locals i el domini visitant en els rebots han fet que les diferències arribessin als deu punts. Navarro ha anotat en l'últim segon per deixar el 40-45 del descans. Una cistella de Bodiroga en el tercer minut de la represa ha posat el Barça a un sol punt, i, pocs minuts després, Patrick Femerling ha establert l'empat a 54. La remuntada no s'ha consumat encara perquè els "col·legials" trobaven els recursos ofensius necessaris. Fins i tot Felipe Reyes ha anotat un dels sis triples del seu equip. L'Estudiantes s'ha avançat de nou abans d'encaixar un parcial de 10-0 amb cinc punts d'Ilievski. Navarro, màxim anotador, amb 21 punts, no ha fallat en els tirs lliures en l'últim minut. Ben al contrari que Corey Brewer. El seu error, quan faltaven dos segons, ha fet que l'Estudiantes perdés en el seu debut en una final de l'ACB.