El Barça pateix de valent però reacciona a temps per derrotar el Guipúscoa Basket al Palau (81-74)

Després de la sorprenent i inesperada derrota contra el modest Nanterre a l'Eurolliga, el Barça tenia una immillorable oportunitat per reconciliar-se amb el Palau Blaugrana davant la visita del Guipúscoa Basket. En un partit gairebé calcat al de dijous, els blaugrana han tornat a mostrar la seva pitjor versió però han reaccionat a temps per sumar una victòria més treballada del previst per 81-74. Marcelinho Huertas, amb 21 punts, ha liderat el triomf del conjunt de Xavi Pascual.

Els donostiarres, l'equip amb el pitjor atac de la Lliga Endesa, amb una mitjana de 65 punts per partit, han anotat 41 punts en els primers 20 minuts i han arribat al descans amb un marcador favorable de 37-41 aprofitant la irregularitat dels homes de Xavi Pascual.

Marcelinho lidera la reacció blaugrana

A la represa, l'esperada reacció blaugrana tampoc no ha arribat. El Guipúscoa, amb un parcial de 2-7 en els primers 4 minuts del tercer quart, ha obert una màxima escletxa de 9 punts (39-48) i ha encès totes les alarmes d'un Palau que s'ha desesperat amb el mal joc del seu equip. Davant els enormes problemes per anotar, Pascual s'ha vist obligat a demanar un temps mort. Els bascos, amb un ritme lent i tediós, sempre han portat la iniciativa en el marcador i al final del tercer quart s'ha arribat amb un sorprenent 53-57 i un triple inversemblant de Raulzinho Neto que no ha pujat al marcador per haver entrat fora de temps.

Tot i el desastrós percentatge del Barça en triples (1/14), els blaugrana han capgirat el resultat de la mà d'un inspirat Marcelinho Huertas i d'una defensa molt més agressiva que ha col·lapsat l'atac visitant. Un inspirat Jason Robinson, màxim anotador del duel amb 26 punts, ha mantingut la incertesa fins al final, però el Barça ha estat capaç de sumar un triomf agònic que no amaga els problemes de joc d'un equip encara en construcció.