El Barça no passa de l'empat a un contra un Madrid amb deu, però s'acosta al títol de Lliga

La Lliga segueix igual. El Barça i el Reial Madrid van empatar a un al Camp Nou en el clàssic del futbol espanyol. Els blaugranes es van avançar al marcador amb un gol de Ronaldinho de penal. Tot i que l'àrbitre va expulsar Roberto Carlos, Ronaldo va fer l'empat abans del descans. I en la segona part el marcador no es va moure gràcies a les aturades de Casillas, que es va convertir en el millor jugador del seu equip. El Barça continua líder, amb onze punts de diferència sobre els blancs, i està més a prop del títol de Lliga.

Al Camp Nou es va viure un ambient impressionant, amb més de 96.000 espectadors a les graderies per viure un dels clàssics més desiguals de les últimes temporades. El públic blaugrana va rebre el seu equip amb un espectacular mosaic amb el lema "Sempre Barça", i el partit va començar amb un ritme trepidant. Ja en el primer minut, Cicinho va donar el primer avís dels blancs amb una centrada des de la banda dreta que Motta va refusar a l'interior de l'àrea, i el Barça va respondre amb un xut llunyà de Van Bommel rebutjat amb problemes per Casillas. El migcampista holandès va tenir la primera gran ocasió del partit en el minut 3, però després de rebre una genial assistència de Ronaldinho, la seva vaselina es va perdre fregant el pal. El domini del Barça era cada vegada més aclaparador i les ocasions de perill es van succeir sobre la porteria de Casillas, que es va convertir en el millor del seu equip en refusar dos xuts de Deco i Eto'o. I en el minut 19 es va produir la jugada polèmica del partit. L'àrbitre Medina Cantalejo va xiular un penal inexistent de Roberto Carlos sobre Van Bommel, molt protestat pels jugadors madridistes, i Ronaldinho va ser l'encarregat d'inaugurar el marcador enganyant Casillas. I tres minuts després, el Reial Madrid es va quedar amb deu per l'expulsió de Roberto Carlos. El jugador brasiler va ser reiteratiu en les seves protestes i el col·legiat andalús li va mostrar la targeta vermella directa. Amb superioritat numèrica i amb molts minuts al davant, el Barça va tenir la possessió de la pilota, però no va voler prémer l'accelerador. En el minut 31, Eto'o va poder fer el segon després d'una jugada de Deco, però es va tornar a topar amb Casillas. I tot i jugar amb deu, els blancs van ser capaços d'empatar en el 35. Ronaldo va rebre una gran assistència de Baptista, va trencar el fora de joc i va batre Valdés picant la pilota amb molta sang freda davant la sortida del porter blaugrana. En aquesta jugada, Motta es va fer una lesió muscular en l'intent d'aturar el davanter brasiler i va ser substituït per Belletti. Abans del descans, Van Bommel va tenir l'última ocasió de la primera part amb un xut molt desviat. El Barça també va sortir amb força a la segona part. Després d'una ocasió inicial de Ronaldinho, en el minut 47 Eto'o va voler sorprendre Casillas, però, amb l'ajuda del pal, el porter blanc va enviar la pilota a córner. La rèplica del Madrid va ser dos minuts més tard, amb una rematada acrobàtica de Julio Baptista que va sortir per sobre del travesser en l'única oportunitat clara de perill dels madridistes en la segona meitat. Ronaldinho va poder fer el 2-1 en un llançament de falta que va estar a punt de sorprendre Casillas. El brasiler no va demanar distància a la tanca i el seu xut es va perdre llepant el travesser. En el minut 65, Henrik Larsson va tenir l'ocasió més clara per desfer l'empat, però, sol davant Casillas, no va saber definir i, en la jugada següent, Ronaldo va veure la targeta groga per intentar simular un penal a l'àrea blaugrana. En el tram final, el Barça es va abocar a la desesperada en busca del gol de la victòria, però no va ser capaç de batre un inspirat Casillas, que amb 13 aturades es va convertir en el millor jugador del seu equip. En el minut 74, el porter blanc va treure una mà prodigiosa a un xut de Ronaldinho i, quan ja passaven dos minuts del temps reglamentari, Larsson va poder donar el triomf als blaugranes amb un cop de cap que es va perdre fregant el pal. El Barça va pagar cara la seva falta de punteria i, tot i no passar de l'empat a un contra un Madrid amb deu, continua amb onze punts d'avantatge sobre els blancs quan falten set jornades pel final del campionat, i està cada vegada més a prop de revalidar el títol de Lliga.