Barça

El Barça hauria incomplert el reglament 19, que regula els fitxatges de jugadors menors al futbol europeu

El Barça hauria incomplert el reglament 19, que regula els fitxatges de jugadors menors al futbol europeu. A inicis del 2013 el Barça va rebre a través de la Federació Catalana un comunicat de la FIFA en què li prohibia l'alineació de Lee Seung Woo, davanter coreà i una de les grans promeses del planter blaugrana, per incomplir el seu fitxatge el article 19 del "Reglament sobre l'estatut i la transferència dels jugadors". "A posteriori" aquesta prohibició es va estendre a més jugadors menors.

Actualitzat

La FIFA ha anunciat que no podrà fitxar als dos pròxims mercats (estiu del 2014 i hivern del 2015) per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors de 18 anys. A inicis del 2013 el Barça va rebre a través de la Federació Catalana un comunicat de la FIFA en què li prohibia l'alineació de Lee Seung Woo , davanter coreà i una de les grans promeses del planter blaugrana, per incomplir el seu fitxatge l'article 19 del "Reglament sobre l'estatut i la transferència dels jugadors".

Després de la sorpresa inicial, el desconcert a la direcció del futbol base blaugrana va ser molt més gran quan la FIFA va ampliar la prohibició als també coreans Paik Seung-ho i Jang Gyeolhee, el francès Theo Chendri, el nigerià holandès Bobby Adekanye i el camerunès Patrice Sousia. Quan el Barça va tenir constància que la FIFA havia bloquejat les fitxes d'aquests futbolistes, de forma extraoficial, el club va argumentar que oferia a aquests jugadors un entorn educatiu, esportiu i personal, a través de la Masia, que assegurava el benestar dels jugadors. En cap moment, però, el Barça ha negat, ni en privat ni en públic, que contravingués la legislació del màxim organisme del futbol mundial. El club ha intentat mediar amb la FIFA però, a jutjar per la sanció feta pública avui, les gestions van ser en va.

La reglamentació de la FIFA especifica tres excepcions

1. Si els pares canvien el seu domicili al país on el nou club té la seu per raons no relacionades amb el futbol.

2. Si la transferència s'efectua dins del territori de la Unió Europea i el jugador té entre 16 i 18 anys.

3. Si el jugador viu a casa seva a una distància menor de 50 quilòmetres de la frontera, i el club de l'associació veïna està també a una distància menor de 50 km de la frontera.

La FIFA enéen que els sis futbolistes no complien cap de les excepcions, i per això ha decidit sancionar-lo.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut