El Barça guanya el Xerez per 0-2 en un partit sense brillantor

Plovia, la gespa estava en males condicions, es visitava el cuer entre setmana i després d'un clàssic intens. Tot eren condicionants que feien preveure un partit poc vistós i així va ser. Guardiola va fer un onze amb molts suplents i el Barça va estar erràtic però molt efectiu. Henry es va reivindicar amb un gol de cap en el primer minut de la segona part. Messi, Iniesta i Ibrahimovic van sortir al rescat d'un equip que no podia evitar que el Xerez s'aproximés amb perill a la porteria de Valdés. Precisament, el crac suec, en l'últim minut del partit, va fer el segon gol blaugrana amb una preciosa vaselina. El millor del partit, juntament amb els tres punts.

Pep Guardiola va treure un onze ple de teòrics suplents en la defensa i la davantera. El tècnic va voler donar minuts a jugadors menys habituals per donar descans als cracs que acumulen ja molts partits. Ibrahimovic, igual que el dia del clàssic, i Messi es van quedar a la banqueta.

El partit va començar gris. Sense ritme ni ocasions. El Barça es va aproximar a la porteria de Renan amb una centrada des de la banda de Bojan que no va arribar a rematar ningú. Poca cosa més. El públic de Chapín va haver d'esperar fins al minut 26, quan una bona passada per sobre de la defensa d'Alves va arribar a Henry que, dins de l'àrea, va enviar el xut fora.

L'estat de la gespa de l'estadi del Xerez era molt dolent, amb molts forats, fet que dificultava el control de la pilota i afavoria les imprecisions. La pluja que va caure durant el partit tampoc ajudava a la creació d'un Barça molt lent, en especial en la sortida de la pilota des de la línia defensiva. Poc abans del descans, Touré, a un metre de la línia de gol, no va arribar a rematar una falta xutada per Xavi. El Xerez intimidava poc, només amb algun xut llunyà va incomodar la porteria de Valdés en la primera part.

Però la segona part va començar de manera ben diferent. En el primer minut, Maxwell va fer una precisa centrada per la banda esquerra i Henry, anticipant-se al seu marcador, va marcar de cap el primer gol del partit. Bona manera de reivindicar-se després d'unes setmanes marcades per les crítiques cap al seu joc i per la investigació disciplinària oberta per la FIFA per la mà en el partit França-Irlanda.

El Barça, però, es va anar diluint. Guardiola va donar entrada a Messi per Pedro i a Ibrahimovic per Bojan. Però el Xerez anava guanyant terreny. Aythami, Bermejo i Orellana, respectivament, no van poder concretar tres clares ocasions consecutives del cuer. El Xerez s'apropava a l'àrea blaugrana però la falta de qualitat dels andalusos impedia l'empat. La defensa del Barça va fer aigües en un dia ple d'errades, en especial de Márquez, que va completar un partit molt fluix.

Quan faltaven 7 minuts, Iniesta va sortir per Henry, amb la qual cosa el Barça va acabar amb un 11 molt més ple de titulars del que, segurament, Guardiola hauria desitjat. Després d'un pal de Messi i d'una errada incomprensible d'Iniesta a boca de canó, va arribar la sentència. Ibrahimovic, en el descompte, va marcar el 0-2 amb una vaselina magistral dins l'àrea. Una acció plena de classe i elegància. Una acció que va acabar sent, amb diferència, el millor, juntament amb els tres punts, d'un partit que serà entre els pitjors de la temporada del Barça.