El Barça guanya el Milan (2-3) i passarà com a primer del grup H a la Champions

El Barça s'ha classificat com a primer del grup H a Lliga de Campions, després de guanyar al camp del Milan (2-3). Va ser un partit trepidant, amb un ritme molt alt d'anada i tornada. Un gol en pròpia porteria de Van Bommel va posar en avantatge els de Guardiola al primer quart d'hora. Tot i que Ibrahimovic va empatar. Abans del descans, Messi, de penal, va fer l'1-2. En la represa, Boateng va tornar la igualada, però Xavi va sentenciar amb el 2-3 definitiu.

• ANÀLISI
  • Ricard Torquemada
    Per Ricard Torquemada
Primera part trepidant només començar, que va convertir el duel en una anada i tornada, que, evidentment, no és el que més interessava el Barça. Guardiola va fer un plantejament amb una defensa de tres, amb Puyol, Mascherano i Abidal. Per aturar, entre d'altres, un motívadíssim Ibrahimovic, que en l'escalfament va saludar fredament els seus excompanys del Barça. A la banqueta, sense Tito Vilanova, el preparador de porters, Juan Carlos Unzué, es va asseure al costat de Guardiola.

Tot i la sortida molt pressionant del Milan, al minut 14 una centrada de Keita, des de la banda esquerra, cap a Xavi va suposar el 0-1, amb gol en pròpia porteria de l'exblaugrana Van Bommel. Poc després, Cesc va tenir als peus el segon, però de la mateixa manera Robinho va fallar un gol cantat davant de la porteria de Valdés. En les incursions a l'àrea blaugrana, una diagonal cap a Seedorf; l'exmadridista va fer una assistència magnífica a Ibrahimovic dins l'àrea, i el suec la va aprofitar per fer l'empat.

Messi va anar apareixent i va enviar una rematada al pal, al minut 23. Abans de la mitja hora, el col·legiat Wolfgang Stark va assenyalar penal d'Aquilani per agafar Xavi per la samarreta dins l'àrea. Messi va xutar la pena màxima i va marcar gol, però l'àrbitre el va anul·lar perquè va fer una "paradinha", que no està permesa. I també va veure una groga. En el segon llançament, l'argentí no va perdonar i va fer l'1-2. I, abans del descans, encara ens va obsequiar amb un eslàlom, en què Abbiati va acabar aturant el xut final.

El ritme intens de la primera meitat es va repetir en bona part de la represa. Messi va fer el primer avís, amb un xut amb poc angle, que va acabar al lateral de la xarxa. Però va ser el Milan el primer a veure porteria, i de quina manera. Boateng, amb un golàs de malabarista, va fer el 2-2 amb un xut al pal curt de Valdés. Era el minut 53, i, deu minuts més tard, Xavi va fer pujar el 2-3 definitiu, després d'una assistència de Messi. Amb aquesta victòria, el Barça suma 27 partits consecutius sense perdre.

Xavi: "La victòria la dediquem a Tito"

Al final del partit i als micròfons de TV3, un dels golejadors de la nit, Xavi Hernández, es va mostrar molt satisfet per la victòria i pel gol que va marcar. El de Terrassa va indicar que la victòria la dediquen a Tito i a la seva família i va dir que el van trobar a faltar.