Actualitat blaugrana

El Barça guanya el Celta i tanca l'any sumant la tretzena victòria consecutiva

El Barça acabarà l'any 2005 sumant la tretzena victòria consecutiva. L'equip blaugrana ha superat el Celta al Camp Nou (2-0). Samuel Eto'o ha estat l'autor dels dos gols del partit. El camerunès ja n'ha fet 17 en 17 jornades i ha aconseguit marcar en tots els equips de Primera Divisió. El primer ha estat en el minut 37, després d'una gran assistència de Ronaldinho. El segon ha arribat en el minut 11 de la segona part, després d'una jugada brillant d'Iniesta. El Barça referma el lideratge, amb 40 punts, cinc més que l'Osasuna i onze més que el Madrid, que juguen aquest dimecres els seus partits.

El partit ha començat amb gairebé deu minuts de retard, però l'espera ha valgut la pena. Ronaldinho, Eto'o i Messi han ofert a l'afició blaugrana els guardons que han rebut aquesta setmana. El brasiler va rebre dilluns el trofeu FIFA World Player, en una gala a Zuric en què el camerunès va quedar tercer. D'altra banda, el jove argentí va ser escollit millor jugador sub-21, l'anomentat Golden Boy. I és que la davantera del Barça està en ratxa. Eto'o ha estat a punt d'inaugurar el marcador en el minut 5 de partit, després d'una bona jugada individual que Esteban ha aturat. En ple domini blaugrana, una triangulació entre Ronaldinho, Deco i Messi ha acabat amb un xut de l'argentí a les mans del porter del Celta. Però les millors ocasions han caigut per part de l'equip gallec. Fernando Baiano, en el minut 32 ha posat l'ai al cor dels aficionats amb un xut creuat que ha superat Valdés i ha acabat al pal. Ha estat en la primera arribada amb perill de l'equip de Vigo. I és que el fora de joc de la defensa del Barça ha funcionat. Però només dos minuts després del pal del Celta, Fernando Baiano ha aprofitat de nou un error de Márquez que ha deixat el davanter sol davant Valdés, però el porter blaugrana ha estat encertat en l'u contra u i ha evitat el gol. Quan més malament ho passava el Barça ha arribat el primer gol del partit. Ha estat en una jugada de murri. Ronaldinho ha rebut una falta que el brasiler ha tret ràpidament perquè Eto'o, amb la defensa del Celta distreta, superés Esteban per avançar el seu equip en el marcador. Ha estat en el minut 38 de partit. Eto'o ha marcat el seu gol 50 amb la samarreta del Barça. A l'inici de la segon part, el Celta ha pogut empatar el partit, però com també ha passat en el primer temps, el Barça ha respost a l'atac de l'equip gallec amb un gol. Ha tornat a ser d'Eto'o, que ha aprofitat una bona assistència d'Iniesta. El gol 17 del camerunès a la Lliga en les disset jornades que s'han jugat. Giuly, que ha entrat per Messi a la segona part del partit, hauria pogut fer pujar el tercer al marcador en el minut 46, però Esteban, el millor del Celta, ha aturat el xut del francès. El partit s'ha acabat amb una altra xifra rodona. En el minut 90 Belletti ha substituït Márquez i ha complert el seu partit de Lliga número 100.