ACB

El Barça guanya amb comoditat el primer assalt contra el Caprabo Lleida per 85 a 69

Els "play-offs" de la Lliga ACB van començar com va acabar la fase regular, amb un Barça poderós que no va tenir problemes durant els 40 minuts del duel català per imposar-se còmodament al Caprabo Lleida, per 85 a 69. 21 punts del lituà Jasikevicius i 15 de Navarro i Rentzias van acabar amb el Lleida, en el qual només va sobresortir el català Jaume Comas, amb 16 punts. Divendres, l'equip d'Edu Torres buscarà empatar l'eliminatòria a la Terra Ferma.

El Barça va començar fort el partit i en el minut 6 guanyava per 14 a 4 gràcies a l'actuació ofensiva de Jasikevicius i Okulaja, i la defensiva de l'italià Camata. Sergio Ramos va fer que el Caprabo s'acostés en el marcador i el deixés al final del primer quart en 24 a 18. El ritme anotador va continuar sent alt en el segon quart i el Barça va mantenir unes diferències a favor seu d'uns 10 punts. Problemes en el marcador electrònic van allargar el quart. Un bon balanç defensiu, completat amb ràpids contraatacs dirigits per un veterà com Nacho Rodríguez i completats pel Jasikevicius de les grans ocasions, va fer que el Barça arribés a la mitja part amb 14 punts de diferència, 45 a 31. Una dada clau, el Barça va perdre 8 pilotes, i el Caprabo, 14, en els primers 20 minuts del partit. La segona part va començar boja, amb contínues pèrdues i errors en el tir dels dos equips. El Barça va notar una mica l'absència de Roberto Dueñas, que, ressentit d'una lesió, no va jugar ni un sol minut. Tot i que els punts de Jasikevicius feien que el Barça mantingués una diferència còmoda, el tercer quart va acabar amb una esprintada lleidatana que deixava el Caprabo a 11 punts, tot i que havia arribat a perdre per 20. Juan Carlos Navarro es va anar entonant a mesura que avançava el partit i amb un parell de "bombes" marca de la casa deixava el Barça prop de la vintena de punts per sobre en el marcador del Palau. El mateix Navarro i Rentzias, a més a més de Jasikevicius, és clar, ja estaven per sobre dels 10 punts anotats. El Caprabo no tenia el dia. Molt malament en defensa, l'equip de Jaume Comas no jugava com el final de temporada, en el qual havia guanyat 9 dels últims 11 partits. El Barça no va veure perillar el partit en cap moment i es va imposar per 85 a 69. EL MADRID GUANYA L'ESTUDIANTES En L'ÚLTIM SOSPIR DEL PARTIT, AMB UN TIR LLIURE DE RAUL LÓPEZ El derbi madrileny es va decidir en l'últim segon. Una falta innecessària de Jiménez va permetre al Madrid guanyar per un punt, 79 a 78. El partit va estar molt igualat, amb mínimes diferències entre els dos equips. El retorn després d'una llarga lesió del base català Raul López va ser clau per a la victòria madridista, amb un tir lliure quan faltaven dos segons. El jugador de Vic va fer 13 punts, que sumats als 19 de Tarlac, van ser molt importants per consumar la victòria "blanca". RESULTATS DE QUARTS DE FINAL Tau Vitòria, 86 - Pamesa València, 66 Unicaja, 96 - Fuenlabrada, 92 Barça, 85 - Caprabo Lleida, 69 Madrid, 79 - Estudiantes, 78