El Barça guanya al camp del Xakhtar (0-1) i segella el seu pas a les semifinals

El Barça ja és a les semifinals de la Lliga de Campions. L'equip blaugrana va fer bo el pronòstic i ara espera el Madrid. Serà la quarta temporada consecutiva que l'equip blaugrana jugarà aquesta ronda. A més, ha trencat una mala ratxa, ja que en tota l'era de Guardiola l'equip no havia aconseguit guanyar a fora en una eliminatòria directa. Un gol de Messi al final de la primera part va servir perquè el Barça traduís al marcador la seva superioritat i esvaís qualsevol esperança de remuntada per part del Xakhtar de Donetsk. Amb aquest gol, Messi ha batut el rècord golejador de Ronaldo, que va fer 47 gols entre totes les competicions la temporada 96-97. Messi ja n'ha fet 48.

• ANÀLISI
  • Ricard Torquemada
    Per Ricard Torquemada
Una ocasió de Douglas Costa només començar semblava indicar que el Xakhtar sortia amb intenció de remuntar. Però va ser un miratge, perquè el Barça de mica en mica va aconseguir el domini i control del partit i Adriano va poder estrenar el marcador. Encara va ser més clara l'ocasió de Messi, que va provar una vaselina tot sol davant Piatov.

Però l'argentí acostuma a perdonar poc i després va ser l'autor del gol de la victòria, el zero a un i un gol històric. El gol número 48 aquesta temporada, una xifra que mai ningú no havia aconseguit amb la samarreta blaugrana. El Xakhtar no va generar gaire perill però quan va poder marcar, com en una falta xutada per Jadson, es va trobar amb un Valdés espectacular.

El segon temps va ser intranscendent. Afellay, titular a Donetsk i que va fer un bon partit, va tenir la seva ocasió en una gran jugada de Messi. Llavors Guardiola es va decidir a fer descansar alguns titulars i va fer sortir Pedro per Xavi.

Amb el partit relaxat, Mkhitarian hauria pogut empatar per als ucraïnesos. I Pedro, per part blaugrana, enviava als núvols una bona opció de gol. L'última ocasió del partit la tenia el bolivià Marcelo Moreno, però sense encert.

Triomf barcelonista, el primer de Guardiola en eliminatòries de Champions fora de casa, que permet al Barça classificar-se per quart any consecutiu per a les semifinals de la màxima competició europea.