El Barça guanya a Getafe amb la llei del mínim esforç i recupera la segona plaça

El Barça ha mantingut la ratxa victoriosa amb un plàcid triomf al camp del Getafe i ha recuperat la segona posició a la Lliga. Tot i jugar a mig gas, els blaugrana han golejat a plaer l'equip madrileny, que ha estat molt lluny del nivell mostrat a principis de temporada. Eto'o ha encarrilat el partit amb un gol en el primer minut de joc i, en la represa, Giuly i Motta han sentenciat. Bernd Schuster ha estat expulsat al començament de la segona part per protestar a Daudén Ibáñez i, en l'últim minut, Pernía ha fet el gol de l'honor dels locals i ha acabat amb el rècord d'imbatibilitat de Víctor Valdés.

Amb la baixa d'última hora d'Edmílson, que ha hagut de tornar a Barcelona per assistir al naixement de la seva segona filla, Motta ha estat la gran novetat de l'equip titular. El partit ha començat de la millor manera possible per als blaugrana, ja que quan només s'havia jugat un minut, Eto'o ha inaugurat el marcador. El camerunès ha engaltat un xut des de la frontal molt ajustat a l'arrel del pal i ha fet el seu desè gol a la Lliga. El Getafe ha acusat el cop inicial, tot i que Riki ha tingut la primera ocasió dels locals amb una mitja volta molt desviada després d'una badada de Márquez. En el minut 9, el Barça ha pogut fer el 0-2. Luis García ha desviat un cop de Motta i Oleguer no ha arribat a rematar a boca de canó. A mesura que han passat els minuts, el ritme del partit ha caigut en picat i el joc ha estat molt ensopit. La circulació de la pilota ha estat molt lenta i Ronaldinho gairebé no ha aparegut, sotmès a un estret marcatge individual. El Getafe tampoc no ha inquietat gaire la porteria de Valdés, només amb un cop de cap fluix de Pulido i alguna internada de Riki per la banda esquerra. Poc abans del descans, Motta ha tingut una nova ocasió per fer el segon, però entre Luis García i Cubillo han tret la pilota sobre la mateixa línia de gol. Només començar la segona meitat, Daudén Ibáñez ha obligat Bernd Schuster a abandonar la banqueta local després de les protestes del tècnic alemany, cosa que ha encès els ànims del públic del Coliseum Alfonso Pérez. Tot i no fer un gran partit, el Barça ha sentenciat en el minut 62 amb la llei del mínim esforç. Ronaldinho ha assistit perfectament Eto'o, que ha trencat el fora de joc i ha deixat el gol fet a Giuly, que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa. El Getafe gairebé s'ha entregat i no ha estat capaç d'acostar-se amb perill a l'àrea blaugrana. A més, ha vist com el Barça ha augmentat encara més la diferència en el minut 71. Motta fet el 0-3 amb un precís llançament de falta. En els últims minuts, Rijkaard ha donat entrada a Deco per agafar ritmde de cara al pròxim partit contra el Reial Madrid al Bernabéu. El Getafe encara ha tingut temps de fer el gol de l'honor. Pernía ha engaltat una espectacular volea i ha acabat amb una ratxa de 543 minuts d'imbatibilitat de Víctor Valdés. En temps afegit, Messi ha pogut fer l'1-4 en un ràpid contraatac, però no ha estat encertat davant la sortida de Luis García. El Barça recupera la segona posició de la classificació i afrontarà el clàssic del Bernabéu d'aquí a dues setmanes amb un punt d'avantatge sobre el Reial Madrid.