Actualitat blaugrana

El Barça guanya 0-1 a San Siro contra el Milan en l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions

El Barça ha guanyat el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. Giuly en el minut 57 ha tret el màxim profit a una excel·lent assistència de Ronaldinho per donar avantatge en l'eliminatòria a l'equip català. Gilardino en la primera part havia pogut avançar el Milan, però el seu xut s'ha trobat amb el pal. A Ronaldinho, ja amb el 0-1 al marcador, li ha passat el mateix. Aquesta és la segona vegada que el Barça guanya a San Siro. Dimecres que ve es jugarà la tornada al Camp Nou.

El Barça ha arribat a les semifinals de la Lliga de Campions invicte en aquesta competició. A San Siro, però, els blaugrana fa 46 anys que no guanyaven, el primer i únic cop va ser l'any 60 (0-2). I aquesta nit ho han tornat a aconseguir. El Barça ha començat el partit amb la possessió de la pilota al seu favor, amb el control del mig camp, però sense arribar amb perill a la porteria del Milan. Els italians han sabut treballar sense la pilota i ja en el primer quart d'hora de partit han disposat de dues clares ocasions. La primera de Gilardino, que ha aprofitat un error d'Oleguer i Márquez dins l'àrea per enviar la pilota al pal. I en la jugada següent Andrei Xevtxenko ha posat a prova Valdés. Eto'o ha provat sort en el minut 22, però amb un xut llunyà que Dida ha blocat sense excessives dificultats. Ronaldinho ha acusat la forta defensa dels jugadors italians i ha estat poc participatiu. Eto'o ha provocat una falta a la frontal que el brasiler ha xutat contra la barrera. Giuly poc després ha estat a punt d'aprofitar una passada d'Iniesta, però Dida ha estat més ràpid. Un error de Márquez al mig del camp ha forçat la targeta groga de Puyol, que ha hagut de fer falta a Kaká quan encarava gairebé sol l'àrea de Valdés. Tot i les protestes dels jugadors blaugrana, Sars ha amonestat el de la Pobla de Segur. En una jugada entre Eto'o, Ronaldinho i Giuly el francès ha tornat a provar un xut entre els tres pals, que el porter brasiler del Milan ha blocat. En els últims minuts de la primera part, el Barça ha tingut una bona ocasió, però el xut d'Eto'o ha sortit desviat. Iniesta ha rebut de valent al mig del camp, on la defensa del Milan ha estat més consistent. Només començar la segona meitat el Milan ha tingut l'ocasió més clara per inaugurar el marcador, però Gilardino, inexplicablement, no ha sabut tocar la pilota per superar Valdés. El Barça estava més lent que de costum en atac i Ronaldinho estava apagat, però el brasiler ha donat una assistència a Giuly perquè el francès amb un potent xut amb l'esquerra aconseguís el 0-1. Un gol que ha donat oxigen a l'equip català quan més ofegat estava sobre el terreny de joc. Un oxigen que ha estat a punt de donar el segon al Barça. Ha estat en una recuperació de Van Bommel en defensa que Giuly ha conduït fins al mig del camp. El francès ha passat la responsabilitat a Ronaldinho, que ha provat una genialitat que s'ha trobat amb el pal quan Dida ja estava venut. Iniesta, que ha jugat un bon partit, ha provat sort en el minut 66, però Dida ha aturat el xut del migcampista. Rijkaard ha començat a moure peces i ha fet el primer canvi en el minut 70. Belletti ha substituït un esgotat Giuly. Poc després el tècnic holandès del Barça ha hagut de fer el segon canvi. Oleguer, amb problemes musculars, ha hagut d'abandonar el terreny de joc i ha entrat Motta. Ronaldinho ho ha tornat a provar amb un xut de falta que ell mateix ha provocat. Rijkaard l'ha canviat a un minut per al final i ha donat els primers minuts europeus de la temporada a Maxi López. El Barça s'ha defensat bé els últims minuts, conscient que el 0-1 era un bon resultat per al partit de tornada, que es jugarà dimecres que ve al Camp Nou.