Primera Divisió

El Barça goleja l'Espanyol en el derbi (4-1) i se situa a només un punt del Madrid

El Barça va golejar l'Espanyol per 4-1 en el derbi català i se situa a només un punt del Reial Madrid en la classificació. Tot i que els blanc-i-blaus es van avançar amb un gol de penal de Tamudo, abans del descans els blaugrana ja havien capgirat el marcador amb gols de Ronaldinho i Saviola. En la represa, Van Bronckhorst i de nou Saviola van sentenciar un Espanyol que acumula 22 anys consecutius sense guanyar al Camp Nou.

Frank Rijkaard va sorprendre donant entrada a Andrés Iniesta en l'onze titular blaugrana. Amb aquest plantejament, el Barça va apostar per tenir el control de la pilota, però va renunciar a les dues bandes, i l'Espanyol, amb un trivot format per Fredson, Àlex Fernández i Wome, va tenir més facilitats per defensar els atacs barcelonistes. Els blanc-i-blaus van tenir la primera ocasió clara del partit en el minut 5, però Víctor Valdés va evitar de forma providencial el gol de Maxi, que va perdonar quan s'havia quedat completament sol. Només tres minuts després, el Barça va respondre i Van Bronckhorst hauria pogut marcar amb un xut fregant el pal després d'una errada de Maxi en l'intent de refusar la pilota. En el minut 18, l'Espanyol es va avançar en el marcador. Oleguer va cometre un clar penal sobre Tamudo i el capità espanyolista va transformar la pena màxima amb un llançament pel centre de la porteria. Amb el sorprenent 0-1, el Barça va tractar de reaccionar en busca de l'empat i Ronaldinho es va posar l'equip a l'esquena per intentar trencar la defensa blanc-i-blava. La mobilitat de Saviola, Iniesta i Ronaldinho va començar a crear molts problemes a l'Espanyol i, en el minut 34, va arribar el gol de l'empat: centrada d'Iniesta des de la banda dreta i Ronaldinho, de cap, bat Lemmens. El brasiler va fer el seu catorzè gol en la Lliga. El gol va esperonar als blaugrana, que en el tram final de la primera part es van abocar a l'atac. Lemmens, amb dues grans aturades consecutives, primer a un xut de falta de Motta i després a una rematada de Ronaldinho, va evitar el 2-1. I quan semblava que s'arribaria al descans amb empat, Saviola va fer el segon gol del Barça aprofitant una assistència espectacular d'esperó de Ronaldinho. A l'inici de la represa, el Barça va sortir en tromba i va crear dues ocasions consecutives per fer el 3-1, primer amb una jugada individual de Davids que va culminar amb un potent xut fregant el pal, i després Pochettino va salvar sota la mateixa línia de gol una rematada de Saviola. Els blaugrana van jugar a plaer davant d'un Espanyol completament trencat i, en el minut 55, Van Bronckhorst va fer el tercer culminant una gran jugada col·lectiva. Només dos minuts després, Maxi hauria pogut donar vida al seu equip, però va fallar un gol cantat de forma incomprensible. I del possible 3-2 es va passar al 4-1 pràcticament a continuació. Lemmens no va blocar una centrada de Reiziger i Saviola, a plaer, va marcar el seu segon gol a porta buida. Amb el partit totalment sentenciat, el públic del Camp Nou va començar a fer l'onada. En l'últim minut, Kluivert hauria pogut fer el 5-1, però el seu xut es va estavellar al pal. Amb aquesta victòria, el Barça se situa a només un punt del Reial Madrid, i l'Espanyol seguirà una jornada més en zona de descens.