Hoquei patins

El Barça goleja el Reus i revalida el títol de Lliga en el comiat de Carlos Figueroa

Eufòria blaugrana a Reus. El Barça Excelent ha guanyat la seva vuitena Lliga consecutiva d'hoquei patins i ha tancat una temporada excepcional, en què ha guanyat entre altres títols la Copa del Rei i la Lliga Europea. Els blaugrana han golejat el Reus per 0-5 en un partit que s'ha hagut d'interrompre en nombroses ocasions pel llançament d'objectes a la pista per part dels seguidors locals. Els blaugrana han pogut brindar el títol a Carlos Figueroa, que deixa la banqueta del Barça després de 10 anys.

Els blaugrana han sortit a la pista amb una mentalitat ben diferent a la de divendres i ben aviat han anat per feina. Quan només s'havien disputat 31 segons el capità barcelonista, José Luis Páez, ha inaugurat el marcador. Com acostuma a passar en els duels entre Reus i Barça hi ha hagut força nervis a la pista. La millor ocasió dels roig-i-negres a la primera part ha estat un llançament al pal de Lluís Teixidó. Els locals han desaprofitat una bona oportunitat per empatar i a la jugada següent els visitants han augmentat l'avantatge gràcies a una acció culminada per Ramon Benito. També hi ha hagut nervis a la graderia i abans del descans, el joc ha quedat interromput durant uns minuts per llançament d'objectes a la pista i fins i tot alguns ous, un fet que ha indignat el tècnic del Reus, Jordi Camps. En el començament de la segona part, el Barça ha sentenciat el partit amb dos gols més. El 0-3 l'ha aconseguit Borregán i el quart dels visitants, Carlos López, en aprofitar un últim refús del porter Guillem Trabal. El 0-4 ha propiciat un llançament massiu d'objectes a la pista i aquesta vegada el partit sí que s'ha hagut de parar durant molts minuts. Els responsables de manteniment no donaven l'abast per netejar el terreny de joc i els àrbitres han estat a punt de suspendre el partit. Molta indignació hi havia també a la llotja d'autoritats, en veure el comportament d'un sector de la graderia. El partit s'ha fet llarguíssim, amb constants aturades i amb contínues relliscades dels jugadors per les condicions en què ha quedat la pista. Carlos López ha marcat el definitiu 0-5 en culminar un contraatac. Només acabar el partit els jugadors del Barça s'han dirigit a corre-cuita cap al vestidor, on han començat les celebracions per la vuitena Lliga consecutiva de l'equip blaugrana. S'acaba l'època exitosa de Carlos Figueroa Aquest diumenge s'ha acabat una etapa de 10 anys. Carlos Figueroa ha dirigit una exitosa dècada de la secció d'hoquei patins del Barça, que va començar el 1995, quan el tècnic sevillà es va incorporar al club blaugrana procedent de l'Igualada. Figueroa ha estat un tècnic guanyador des del primer moment. En 10 temporades ha aconseguit un total de 31 títols oficials, 9 Lligues espanyoles (8 de seguides), 3 Lligues catalanes, 6 Copes d'Europa, 5 Supercopes, 1 Copa Intercontinental, 4 Copes del Rei i 3 Copes Ibèriques. El punt culminant va ser entre els anys 2000 i 2003, quan amb els Folguera, Cairo, Gabaldón, Benito, Borregán, Páez i companyia va sumar 16 títols, incloses tres Eurolligues. Al final, però, la falta de sintonia i de comunicació amb els jugadors ha precipitat el final d'aquesta etapa. El mes de gener, la directiva barcelonista va decidir no renovar-li el contracte. Figueroa, doncs, no podrà igualar les 10 Copes d'Europa que va guanyar Josep Lorente, l'altre gran referent de la història de l'hoquei blaugrana.