Barça

El Barça gaudeix del liderat en solitari després de guanyar per segon any consecutiu al Bernabéu

La Lliga ha agafat color blaugrana després de la victòria del Barça per 0 a 2 contra el Madrid. L'equip de Guardiola es va tornar a exhibir per segon any consecutiu al Bernabéu, un fet que no s'havia produït mai en tota la història. El vol de tornada cap a Barcelona va tornar a ser tan alegre com el de la temporada anterior. L'equip va arribar de matinada amb la satisfacció de la feina ben feta. El registre de Josep Guardiola contra el Madrid és impecable. Ha guanyat els quatre partits en què s'ha enfrontat amb els blancs com a entrenador. El Barça descansa avui i dilluns tornarà als entrenaments per preparar el pròxim compromís de Lliga contra el Deportivo aquest dimecres al Camp Nou.

Actualitzat
El Barça de Pep Guardiola ha tornat a fer història al Bernabéu. Els blaugranes van aconseguir guanyar el Reial Madrid a domicili per segona vegada consecutiva després de la victòria del curs passat (2-6). És la primera vegada en la història que el conjunt barcelonista aconsegueix encadenar dos triomfs consecutius al camp del seu màxim rival.

Amb gols de Messi i Pedro, el Barça va aconseguir la seva setzena victòria al camp del Reial Madrid en 80 enfrontaments, xifra que l'acosta als 18 triomfs que suma l'equip blanc al camp del Barça al llarg de la història de la Lliga. Des de l'arribada de Pep Guardiola a la banqueta, el Barça ha guanyat els seus últims quatre enfrontaments contra el Reial Madrid, els dos de la temporada passada (2-0 al Camp Nou i 2-6 al Bernabéu) i els dos del present curs (1-0 a Barcelona, 0-2 al Bernabéu). L'última victòria del Madrid és el 4-1 de la temporada 2007-08.

Guardiola, a més, es va convertir en el segon entrenador de la història del Barça amb dues victòries a Chamartín, després de Frank Rijkaard, que va guanyar en les temporades 2003-04 (1-2) i 2005-06 (0-3). En els últims set anys, el Barça ha estat capaç de guanyar quatre vegades al camp del Reial Madrid, un fet impensable fa només unes temporades. Després d'una nova lliçó magistral de futbol, el tècnic blaugrana ha donat festa els seus jugadors, que no tornaran a la feina fins dilluns per preparar el pròxim partit de Lliga contra el Dépor al Camp Nou.

Messi, camí de superar Ronaldo

El màxim golejador de la Lliga, Leo Messi, autor de 27 gols en 31 jornades, va camí de convertir-se en el jugador del Barça amb més gols en un sol campionat de Lliga, rècord que encara ostenta el brasiler Ronaldo Nazario, que va aconseguir 34 gols en la temporada 1996-97.

Messi, que al Bernabéu va anotar el seu gol 40 de la temporada en totes les competicions -només es va quedar sense marcar en la Supercopa d'Europa-, està a set gols dels 34 de Ronaldo, exactament un gol per jornada fins al final del campionat. El seu equip jugarà quatre partits al Camp Nou (Deportivo, Xerez, Tenerife i Valladolid) i visitarà l'Espanyol, el Vila-real i el Sevilla.

Amb 27 gols en Lliga, 8 en la Lliga de Campions, 2 en la Supercopa d'Espanya, 2 en el Mundial de clubs i 1 en la Copa del Rei, Messi ja supera en dos gols la seva xifra de l'any passat, quan va anotar-ne un total de 38 (23 en Lliga, 9 en Champions i 6 en Copa). Si continua amb la seva progressió golejadora, Messi té a l'abast de la mà superar les extraordinàries xifres que va signar Ronaldo en la seva única temporada com a barcelonista: el brasiler va marcar un total de 47 gols: 34 en Lliga, 6 en Copa, 5 en la Recopa d'Europa i 2 en la Supercopa d'Espanya.

Des del seu debut al primer equip, el davanter argentí ha marcat almenys un gol en 84 partits, i curiosament, el Barça només n'ha perdut un, la temporada passada al Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid (4-3). En els últims onze partits, coincidint amb el seu canvi de posició, passant de l'extrem dret a la mitjapunta i fins i tot a la posició de fals davanter centre, Messi ha marcat 17 gols.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut