Lliga

El Barça es reconcilia amb l'afició del Camp Nou golejant l'Alabès amb un espectacular 6 a 1

El Barça s'ha exhibit per primera vegada aquesta temporada amb una contundent golejada contra l'Alabès al Camp Nou per un espectacular 6 a 1. El partit ha quedat completament sentenciat en els primers 45 minuts amb un 4 a 0. El gran protagonista ha estat Patrick Kluivert, amb un "hat-trick". Mendieta, de penal, Luis Enrique i Xavi han completat el festival de gols i bon joc de l'equip de Louis van Gaal. L'Alabès ha donat una pobra imatge i els tres exblaugranes, Abelardo, Dutruel i Jordi Cruyff no han tingut la seva nit.

Tot i que l'Alabès ha començat dominant el partit tenint la possessió de la pilota, la primera ocasió de gol l'ha tingut el Barça als 6 minuts amb un cop de cap de Kluivert per sobre del travesser de Dutruel. Només quatre minuts després, una centrada de Mendieta ha acabat amb una rematada de cap de Luis Enrique desviada. La tercera ha estat la bona. Als 16 minuts de la primera part, Kluivert ha fet una jugada individual i amb un xut potent ha batut Dutruel per baix. El gol ha esperonat el Barça i, dos minuts després de l'1 a 0, ha estat a punt d'arribar el segon amb una jugada de Mendieta per la banda dreta. El basc ha fet la passada de la mort i, finalment, un defensa de l'Alabès ha pogut enviar la pilota a córner. El Barça ha estat molt superior en aquesta primera meitat i ha tornat a tenir una claríssima ocasió per ampliar l'avantatge en el marcador als 22 minuts. Kluivert ha fallat en primera instància una rematada molt clara i, en el refús, Xavi ha xutat i Llorens ha salvat sota la mateixa línia de gol. La insistència blaugrana ha donat els seus fruits i el segon gol ha arribar al minut 26. A la sortida d'un córner, Kluivert ha rematat en planxa de cap i ha posat la pilota al pal curt de Dutruel. Els blaugranes han aconseguit marcar el tecer als 35 minuts. Un clar penal d'Abelardo sobre el seu amic Luis Enrique l'ha transformat Gaizka Mendieta enganyant Dutruel. El festival blaugrana ha continuat amb el quart gol al minut 40 de partit. Luis Enrique ha estat l'encarregat de deixar el partit sentenciat abans d'arribar al descans amb un toc suau per sobre del porter. Als 8 minuts de la represa, l'Alabès ha reduït distàncies amb un gran xut d'Ibon Begoña des de la frontal de l'àrea que ha sorprès Bonano. Tot i aquest ensurt inicial, el Barça ha continuat dominant i Dutruel ha evitat el cinquè. Una gran jugada personal de Riquelme, que ha entrat en el lloc de Luis Enrique, ha acabat als peus de Saviola, que ha xutat fort, però el porter francés ha estat molt encertat en aquesta ocasió. Una bonica combinació ofensiva entre Saviola i Xavi al minut 65 ha servit perquè el migcampista blaugrana hagi marcat el 5 a 1 afusellant Dutruel amb una precisa rematada per l'escaire. A deu minuts per al final, el Barça ha completat el "set futbolístic" amb el "hat-trick" de Kluivert, que ha batut amb un xut creuat Dutruel després d'aprofitar una assistència magistral de Riquelme. L'Alabès ha tingut una clara ocasió per reduir distàncies amb una rematada de Jordi Cruyff a la mitja volta que ha anat al pal de la porteria de Bonano. Amb aquest espectacular resultat, el Barça ha trencat una ratxa negativa de tres partits consecutius sense conèixer la victòria en lliga i s'ha reconciliat amb l'afició blaugrana.