FC Barcelona

El Barça es consola derrotant el Valladolid amb una golejada que té Bojan de protagonista (4-1)

El Barça ha trobat consol en un dèbil Valladolid i pot contemplar, satisfet, com l'esperança l'acompanya com a mínim una jornada més. L'equip blaugrana ha superat la visita del conjunt castellà amb un reconfortant triomf per 4-1 que, si bé no esvaiex els dubtes sobre el seu futbol, sí que serveix per deixar enrere encara que sigui momentàniament les pors que arrossega. Eto'o ha avançat els culers però un penal de Sesma ha fet trontollar la bona sortida del Barça i no ha estat fins la segona part quan els de Rijkaard han trencat el partit amb gols d'Iniesta i dos d'un excel·lent Bojan.

A batzegades, tenint l'aigua al coll, albirant la crisi, entre dubtes i temences però vius. El Barça es manté amb opcions a la Lliga després de superar el Valladolid per 4-1 en un partit de resultat just però enganyós. Després d'una setmana complicada, l'equip ha salvat un "match point" decisiu amb una golejada tonificant, el resultat de la qual és el botí més important.

Perquè lluny de reafirmar-se davant d'un rival que es complica la permanència, el Barça no ha aconseguit desfer-se de tots els problemes que arrossega, si bé és cert que rep una glopada important d'esperança. Conscient de la delicada situació, l'onze de Rijkaard ha sortit decidit al Camp Nou. L'empenta culer ha sorprès un conservador Valladolid i en els primers quatre minuts Bojan podria haver avançat els blaugrana amb dues ocasions claríssimes que un encertadíssim i prometedor Asenjo s'ha encarregat de rebutjar.

El de Linyola s'ha erigit com el referent de l'atac blaugrana i una jugada seva ha servit perquè Eto'o marqués el primer gol de la tarda en rematar una centrada del lleidatà, quan es complia el 23 de la primera. Però la consistència mental d'aquest Barça és tan fràgil, tan inestable, que, malgrat haver dominat durant la primera mitja hora un gol en contra ha esquerdat tots els seus fonaments.

L'equip, fluix de moral i temorós davant d'un Camp Nou inflexible amb els dubtes, s'ha debilitat amb el gol de l'empat de Sesma. El davanter castellà ha transformat un penal inventat per Paradas Romero i ha aprofitat els moments d'incertesa dels culers per collar els catalans. Afortunadament, el descans ha arribat en l'instant just i l'equip s'ha acollit a la mitja part amb avidesa.

Reacció vital

Només començar la segona part, Iniesta ha portat la tranquil·litat al Camp Nou amb un altre gol. El migcampista, omnipresent en la creació del Barça, ha aprofitat una pilota perduda a la frontal de l'àrea castellana per superar Asenjo i marcar el segon. La sentència ha arribat un quart d'hora més tard quan Bojan ha caçat una altra pilota a l'interior de l'area del Valladolid per batre el porter castellà amb un xut creuat precedit d'un fora de joc de Puyol.

El Valladolid no s'ha donat per vençut i podria haver escurçat diferències amb dues pilotes al travesser i el Barça ha tornat a sentir la pressió -i fins i tot alguns xiulets- de l'afició. L'enfrontament, però, ja estava trencat i els de Rijkaard han gaudit de diverses ocasions a la contra. En una d'aquestes internades, Eto'o ha rebut una gran assistència de Xavi per l'esquerra i després d'encarar els defenses ha centrat sobre la mateixa línia de gol perquè Bojan només hagués de rematar a plaer.

Amb el quart, el partit s'ha acabat definitivament per donar al Barça tres punts importants a l'espera de l'anada dels quarts de final de la Champions davant el Shalke. Els alemanys han superat l'Hertha de Berlin per 1-2 (gols d'Asamoah i Jermaine Jones) i es mantenen quarts a la Bundesliga.