LA LLIGA

El Barça es col·loca quart gràcies a la seva victòria i a la derrota del Celta

Victòria totalment justa al Camp Nou. Els homes de Rexach han estat molt superiors als de Paco Flores i, amb aquesta victòria per 2 gols a 0, el Barça aconsegueix el quart lloc de la classificació, ja que el gran rival per la lluita europea, el Celta, ha perdut davant del Sevilla per 1 a 2. Els gols del Barça han estat obra de Kluivert, en el minut 45, i de Xavi, en el 74.

La primera ocasió de perill ha estat per al Barça, en el minut 4. Motta treu una falta, Kluivert la deixa cap a Luis Enrique amb el cap, però el jugador asturià, tot i quedar-se sol, ha enviat la seva rematada molt per sobre dels pals. El següent xut seria de Kluivert, més enllà de l'àrea gran, però el seu xut marxa també per sobre dels pals. El mateix Kluivert, en el minut 13, tenia una claríssima ocasió de gol. Xavi treu una falta i la rematada de cap del jugador holandès s'estavella al pal de la porteria d'Argensó. En el minut 21, Saviola no arriba amb el cap a una bona centrada d'Overmars. L'Espanyol estava molt poc ofensiu i no creava jugades perilloses. Passada la mitja hora de joc, Luis Enrique ha tingut una clara ocasió, però Argensó, que avui ha estat molt encertat, ha fet una gran parada. Després de dues ocasions de gol, sense fortuna, de Saviola arribaria el gol del Barça, ja complerts els 45 minuts de la primera part. Overmars, per l'esquerra, deixa cap a Kluivert, que amb la cama esquerra envia la pilota al fons de la porteria. Després del descans, el Barça seguia mantenint la superioritat, però no creava tantes ocasions de perill com ho ha fet durant la primera part. Tot i així, l'Espanyol semblava acceptar el resultat, ja que no feia treballar pràcticament Bonano, que s'ha avorrit molt en aquesta segona part. En el minut 63, Saviola recupera una pilota al mig camp, es troba tot sol davant d'Argensó, però no sap resoldre i la pilota va a parar a les mans del porter de l'Espanyol. Xavi intenta aprofitar el refús, però Argensó torna a parar. Poc després que Kluivert abandonés el terreny de joc, substituït per Fernando, arribaria el segon gol del Barça, en el minut 74, obra de Xavi, després d'un gran llançament de falta. Segons el metge del Barça, Ricard Pruna, el jugador holandès té una contractura muscular i el canvi s'ha fet per precaució. Àlex Fernández ha vist la segona targeta vermella, quan faltaven 12 minuts per a l'acabament. A partir d'aquí, el joc s'ha escalfat molt i, ja en temps de descompte, hi ha hagut una altra expulsió, aquest cop del defensa blanc-i-blau, Lopo, a qui, tot i que ja tenia una targeta groga, l'àrbitre ha ensenyat directament la targeta vermella per una dura entrada sobre Motta. Ha estat un partit amb un clar dominador, el Barça, que en la primera part ja podria haver sentenciat. Amb aquesta victòria i amb la derrota del Celta, els blaugranes es col·loquen quarts, en zona de jugar la Lliga de Campions.