El Barça encarrila l'accés als vuitens davant el Benfica (0-2), amb el regust amarg de la lesió de Puyol

Victòria amb regust amarg del Barça. Els de Tito Vilanova es van imposar per primer cop al Benfica a Da Luz, un estadi on no havien marcat mai. Alexis als sis minuts de joc i Cesc en la represa van firmar el triomf, que deixa molt ben encarrilat l'accés als vuitens de final. El regust amarg el deixa la lesió de Puyol, que es va fer una luxació al colze esquerre. Era el dia que el de la Pobla tornava als terrenys de joc.

Només començar el duel a Portugal, sorpresa en l'onze titular del Barça. Carles Puyol va sortir en l'equip inicial a l'eix de la defensa amb Mascherano, en el que era "a priori" una nova recuperació miraculosa del capità amb la meitat del termini previst per tornar a jugar.

Sobre el terreny de joc, el gol d'Alexis al minut 6 -gràcies a una centrada a la banda esquerra de Messi, després d'una combinació entre Xavi i Jordi Alba- va aportar tranquil·litat al Barça. El xilè no marcava des del 29 d'abril.

I és que els blaugranes es van trobar amb un Benfica incisiu en el contraatac. El més perillós, de Lima, en què Víctor Valdés va evitar el gol dels portuguesos amb un peu providencial.

El Barça va tenir el segon gol al minut 22, amb un xut de Messi després d'una centrada d'Alexis. El porter Artur va aconseguir refusar el xut amb la punta dels dits. A la mitja hora, Pedro va veure la groga per simular penal.

Abans d'acabar la primera meitat, Alexis no va arribar a rematar una centrada de Pedro en una bona oportunitat dels catalans.

Als deu minuts de la represa, va arribar el segon del Barça d'un jugador que està en ratxa: Cesc. El d'Arenys va tornar a veure porteria per segon partit consecutiu i va situar el 0-2, amb una assistència de Messi.

Valdés va tornar a evitar un gol del Benfica, al 57. El porter blaugrana es va lluir enviant a còrner un potent xut de Salvio des de la frontal.

La resposta va ser un cop de cap de Messi, que el porter Artur va poder rebutjar amb una gran estirada.

D'entre les bones notícies, hi va haver també el retorn d'Andrés Iniesta, que va substituir Cesc.

En el tram final, el Barça es va quedar amb deu homes per l'expulsió de Busquets, que va veure la vermella directa per un cop de colze a Maxi Pereira.

Puyol, la cara i la creu

Si Puyol va ser la cara tornant a jugar, també va ser la creu. El de la Pobla va protagonitzar una de les imatges més esgarrifoses de la jornada en fer-se una luxació al colze esquerre en un primer diagnòstic. Se li va girar completament el braç en caure, després de saltar per refusar una pilota al minut 76. Just després va ser traslladat a un hospital de Lisboa en ambulància.