El Barça empata amb el Madrid (1-1) i jugarà la final de la Champions a Wembley

El Barça jugarà la final de la Lliga de Campions a l'estadi de Wembley el 28 de maig que ve. Els blaugranes van empatar 1-1 contra el Reial Madrid al Camp Nou en el partit de tornada de les semifinals i van fer valer el 0-2 de l'anada al Bernabéu. Els de Guardiola van fer una gran primera part, amb mitja dotzena d'ocasions de gol que va salvar un Casillas, encertadíssim. Però el marcador es va moure en una segona meitat menys brillant. Pedro va avançar el Barça al minut 54 i Marcelo va igualar al 64. La nota emotiva del matx va arribar quan faltaven dos minuts per al final, quan Guardiola va fer entrar Abidal, un mes i mig després d'haver estat operat d'un tumor de fetge.

Sobre la gespa, un Barça amb l'onze titular de gala i un Madrid netament ofensiu amb Kaká i Higuaín. Mourinho, desaparegut, veient el partit des de l'hotel i Karanka donant ordres. Durant el primer temps, el Barça va dominar i va tenir totes les ocasions de gol. Bàsicament amb Leo Messi i David Villa com a protagonistes. L'argentí va demostrar que no s'amaga mai en els partits clau i Villa, més motivat que mai, va guanyar la partida a Arbeloa. Només les grans intervencions de Casillas van impedir que l'equip de Guardiola s'avancés en el marcador.

Un fet que sí que es va fer realitat tan bon punt va començar el segon temps. Passada màgica d'Iniesta i gol de Pedro. Un marcador just amb el futbol d'un equip i l'altre. Quan semblava que el conjunt barcelonista podia golejar el Madrid, es va trobar amb una pilota perduda per Pedro que acaba en xut al pal de Di María i el refús el converteix en gol Marcelo. Era l'un a un. Però l'equip madridista només va tenir protagonisme en l'apartat de targetes amb entrades molt dures. Impotència com a resposta. La celebració blaugrana va ser completa quan, als instants finals, Abidal va entrar per Puyol. El jugador francès va ser mantejat i ara només un partit separa el Barça del trofeu més desitjat. El 28 de maig arriba l'oportunitat de tancar una temporada rodona.

Volta d'honor al Camp Nou per celebrar la classificació per a la final. Homenatge dels jugadors al públic en una nit històrica. I l'estadi embogit en un ambient de festa per celebrar la tercera final de la Champions en cinc anys. Una trajectòria fantàstica.