Actualitat blaugrana

El Barça empata al camp del Getafe (1-1) i es queda sense atrapar el Sevilla, que continua líder

El Barça va trobar a faltar les nombroses absències al camp del Getafe en el retorn després de les vacances nadalenques i només va poder empatar (1-1), un resultat que manté el Sevilla líder. Els blaugranes es van mostrar bastant espessos i amb poques idees en atac per sorprendre els de Schuster. A més, Rijkaard va deixar Saviola a la banqueta i va situar Ezquerro de titular. A la segona part, Güiza va avançar els locals gràcies a un error greu de Márquez (min. 54), però al minut 70 Xavi va empatar amb un gran xut de falta.

Amb la ressaca de les festes nadalenques, el Barça va sortir al terreny de joc tan espès com la boira que hi havia al Coliseum Alfonso Pérez. Amb un equip en quadre per les nombroses baixes, Rijkaard va deixar Saviola a la banqueta i, en canvi, Ezquerro va sortir de titular acompanyat de Giuly i Gudjohnsen.

A la primera part, poques jugades clares de cap dels dos equips per enviar la pilota al fons de la xarxa. La més clara del Barça va ser un xut de Gudjohnsen que va sortir a fora fregant el pal esquerre, després d'una bona passada de Márquez, mentre que Valdés va refusar providencialment un xut de Güiza, sota la pressió de Puyol, després d'un contraatac del Getafe. Pel que fa a la resta, poc més que un xut que va sortir per sobre del travesser i una falta directa a càrrec de Sylvinho.

Només començar la segona part, el Getafe es va acostar ràpidament a la porteria de Valdés en dues ocasions gairebé consecutives. En la primera Márquez va aconseguir enviar a córner l'arribada de Güiza dins l'àrea, però en la segona els locals van aconseguir el gol, precisament per un error del mexicà: Márquez va intentar deixar enrere una pilota per a Puyol, però va relliscar i la seva passada es va convertir en una assistència directa als peus de Güiza, que no va perdonar i va batre la porteria de Valdés per fer l'1-0.

Amb el marcador advers, Rijkaard va donar entrada a Saviola en el lloc d'Ezquerro per buscar l'esperat revulsiu. No va ser fins al minut 70 quan va arribar l'empat. Iniesta va veure com li feien falta davant l'àrea i, sense Ronaldinho ni Deco al camp, Xavi va ser l'encarregat de fer el llançament. En un magistral xut, el de Terrassa va superar la barrera, va clavar la pilota a l'escaire de la porteria i va fer pujar l'1-1.

Excepte dues jugades de Giuly, amb un xut a la frontal que el porter va enviar a córner i una pilota penjada a la xarxa, els últims deu minuts del partit van ser clarament del Getafe, que va disposar de més d'una oportunitat per endur-se la victòria, en un reguitzell d'ocasions que el Barça es mirava amb incredulitat sense saber com sortir-se'n. Pachón va enviar una pilota alta, Casquero va provar un xut que va sortir desviat, i dues rematades de Maris i Manu es van escapar a fora per ben poc. Ja en temps afegit, l'ai al cor va arribar amb una ocasió de Cotelo que va fer tremolar més d'un culer. Tot es va acabar, però, quan poc abans d'assenyalar la fi del partit l'àrbitre va expulsar per doble targeta groga Alexis.

Amb l'empat el Barça es queda sense atrapar a la taula el Sevilla, que continuarà una jornada més com a líder de Primera. Els blaugranes van notar massa l'absència dels jugadors el dia, precisament, que es retrobaven amb el futbol.