Actualitat blaugrana

El Barça empata a Lió (2-2) i passarà primer de grup als vuitens per la derrota dels Rangers contra l'Stuttgart

El Barça ha empatat a Lió (2-2), però s'ha assegurat el pas als vuitens de la Champions com a primer de grup, gràcies a la derrota dels Rangers al camp de l'Stuttgart. Ronaldinho ha començat de suplent a la banqueta i, amb Iniesta, Bojan i Messi en atac, els blaugranes s'han avançat al minut 3 amb gol del de Fuentealbilla. Juninho, però ha empatat per una badada defensiva. En la represa, Messi ha situat l'1-2 de penal i Juninho, també des dels onze metres, ha fet el 2-2. Stefano Farina ha expulsat Rijkaard abans del descans.

Ronaldinho a la banqueta, per tercera vegada en 216 partits com a blaugrana. La responsabilitat al davant ha quedat en mans de tres joves jugadors Iniesta, Bojan i Messi. I els efectes no han tardat a arribar. Minut 3, i gol d'Iniesta en una excel·lent jugada de precisió, visió i toc del jove trident atacant en una jugada a la contra. Messi ha fet la seva genuïna diagonal, en rebre una passada de Xavi, mentre que Bojan s'ha obert a la dreta per fer l'assistència a Iniesta que pujava per l'esquerra.

El Barça ha donat molt bones sensacions d'inici i amb el gol d'avantatge els blaugranes han començat dominant sobre el terreny de joc davant un Olympique de Lió, que finalment no ha pogut comptar amb Benzema. Tot i això, una badada defensiva de jutjat de guàrdia ha suposat l'empat a un del Lió. Juninho ha executat des del mig camp una falta penjant la pilota a l'àrea que ha acabat a gol, davant la passivitat de la defensa que no ha rebutjat i dels atacants que no s'han immutat. Era el primer gol que li feien al Barça a la Lligueta de la Champions.

Amb el gol, els lionesos han redreçat el seu domini en el partit, mentre que el Barça ha anat de més a menys, tot i que sense perdre olfacte atacant. Touré Yaya amb dos canonades de les seves ha estat qui més perill ha aportat en el primer temps. En canvi, qui ha tingut més a prop el gol ha estat el conjunt francès. Abans del primer quart d'hora, Valdés ha aturat el que podia haver estat el segon del Lió, després d'un regal de Zambrotta a Santos davant l'àrea. I en la mateixa jugada, a la mitja hora, primer Valdés, que ha aturat la rematada de Govou, i després Abidal sota els pals, rebutjant el xut de Juninho, han estat claus, perquè els de Rijkaard marxessin al descans amb l'empat al marcador.

Rijkaard expulsat

Just abans del descans, l'àrbitre Stefano Farina ha expulsat Rijkaard per protestar una dura entrada a Messi. Curiosament, Farina és el col·legiat que la temporada passada va afegir sis minuts de descompte al partit de Champions al Camp Nou contra el Chelsea, que va servir a Drogba per marcar el 2-2.

El partit se li ha posat de cara al Barça, en el segon temps, quan al 57 l'àrbitre ha assenyalat penal sobre Messi. L'argentí mateix s'ha encarregat de transformar-lo. A part de dues rematades de Gudjohnsen, el Barça poc més ha fet en atac, tot i que ha portat el control del partit. Ni tan sols quan Ronaldinho ha saltat al terreny de joc, al minut 71, substituint l'islandès. A deu minuts, per al final, l'Olympique, que pràcticament no havia fet res, ha establert l'empat definitiu, també des dels onze metres després d'un penal d'Abidal sobre Keita. Juninho no ha perdonat tot i el seu xut centrat, però potent.