Messi i Coutinho han fet els gols de la victòria del Barça contra el United (EFE)
Messi i Coutinho han fet els gols de la victòria del Barça contra el United (EFE)
Lliga de Campions

El Barça elimina el United (3-0) i torna a semifinals de la Champions quatre anys després

Els blaugranes superen el mur de quarts i eliminen el Manchester United en un partit molt complet al Camp Nou amb dos gols de Messi i un de Coutinho. Els de Valverde seran a semifinals de la Lliga de Campions després de quatre temporades.

Maria Fernández VidalActualitzat

Les matineres i perilloses arribades del Manchester United han fet sobrevolar fantasmes del passat al Camp Nou. Un penal sobre Rakitic ha servit per trencar el ritme d'un partit que els de Valverde no havien entomat d'inici. Felix Brych ha xiulat penal, però, un cop consultat el VAR se n'ha desdit. I, ara sí, el Barça ha pres el control sobre la gespa i ha aparegut el convidat estrella, Leo Messi. Pren el control, túnel a Fred, busca el forat i enrosca la pilota al segon pal per obrir el marcador i aplanar el camí dels blaugranes cap a semifinals. Des del 2013, Messi no veia porteria en un partit de quarts de finals. I, aquesta nit, ho ha fet per partida doble. Al minut 20, un xut de l'argentí des de la frontal se l'ha empassat David De Gea. Fins a aquest moment, dos xuts a porta del Barça, dos gols. El United no ha tingut més que un xut llunyà de Pogba que ha aturat Ter Stegen. Mentre que el Barça hauria pogut posar el tercer en una falta entre Messi i Rakitic.

Però el tercer no ha arribat fins a la segona meitat. No l'ha fet Messi, que això sí, ha fet pujar els colors a la defensa anglesa amb una jugada de fantasia. El tercer l'ha fet Coutinho al 61. Un golàs. Una rosca a l'escaire per posar el 3 a 0 que el brasiler ha fet servir per reivindicar-se amb una celebració de ràbia. Messi ha fet aixecar del seient el Camp Nou més ple de la temporada amb una xilena que no ha pogut culminar. I, en el tram final, algunes bones intervencions dels porters, sobretot de Ter Stegen, que ha fet una aturada de mèrit. S'ha estirat de manera inversemblant per refusar un cop de cap d'Alexis. El Barça jugarà les semifinals de la Champions i ho farà contra el guanyador de l'eliminatòria Porto-Liverpool.

Anar al contingut