El Barça diu adéu als "play-off" amb una contundent derrota a la pista de l'Estudiantes

El Winterthur Barça s'ha acomiadat dels "play-off" de l'ACB amb una contundent derrota a la pista de l'Estudiantes (81-63), en el quart partit de l'eliminatòria de quarts. Els blaugrana han tornat a donar la imatge d'equip irregular i ja a la primera meitat l'eliminatòria semblava sentenciada. Les estadístiques en el tir han estat molt negatives. Només 2 de 12 en llançaments de tres i 7 de 15 des de la línia de tir lliure. Juan Carlos Navarro, amb 15 punts, ha estat el màxim anotador blaugrana (tots els punts han arribat després del descans). Així doncs, l'equip blaugrana no jugarà les semifinals per segona vegada en 22 anys.

El partit no ha començat gens bé per al Barça. Bodiroga, amb lumbàlgia, era dubte. Els blaugrana no capturaven cap rebot defensiu i sense voler-ho ja s'han trobat amb un 11-2 en contra en el marcador. El domini estudiantil era molt evident. Continus errors, i els locals que ja es col·locaven amb un 14-4. Montes ha volgut canviar el signe del partit amb un triple canvi, i ha funcionat. Bodiroga ha entrat -tot i la lumbàlgia- i també ho han fet Grimau i Marc Gasol. Aleshores ha arribat la reacció blaugrana. Un parcial de 0-9 fins al final feia que el primer quart acabés amb un punt d'avantatge per al Barça (14-13). En el segon quart, el parcial s'ha allargat fins a 0-13 (14-17), però aquesta bona ratxa s'ha aturat quan l'Estudiantes ha aconseguit empatar el partit a 19. A partir d'aquí ha arribat la reacció del conjunt local. Als de Montes no els entraven ni els llançaments de tres ni els tirs personals (3 de 10 en aquesta primera meitat), i d'això se n'han aprofitat els madrilenys, que han marxat als vestidors amb una màxima diferència de 16 punts en el marcador (41-25). El partit ha continuat igual i a l'inici del tercer quart ha aparegut Juan Carlos Navarro, que no havia fet cap punt fins al moment. Però no seria una aparició que serviria de gaire, ja que el Barça continuava fent moltes errades i semblava que no creia gaire en la remuntada. Els de Montes regalaven pilotes i Fucka seguia capficat a llençar de tres, tot i que no li entraven els llançaments exteriors. El conjunt estudiantil era el clar dominador i l'eliminació del Barça era cada cop més evident (62-43). L'últim quart no ha estat diferent al segon i al tercer. El partit estava dat i beneït i els jugadors no semblaven prou motivats per a una reacció espectacular. 81-63 i derrota del Barça, que tanca una temporada en bàsquet sense títols.