Handbol

El Barça derrota el Portland 31-29 i jugarà la final de la Copa del Rei contra el Ciudad Real

El Barça torna a la final de la Copa del Rei d'handbol un any després. L'equip blaugrana tindrà l'oportunitat de revalidar el títol en haver superat el Portland San Antonio 31-29 en la primera semifinal del torneig. Catalans i navarresos han protagonitzat un enfrontament vibrant i igualadíssim que no s'ha resolt fins a l'últim minut. La sòlida defensa dels homes de Javier Cabanas ha estat un escull molt difícil de superar, però l'encert de Demetrio Lozano i una major determinació dels blaugrana en els moments clau ha permès als catalans decantar la semifinal a favor seu. El rival dels catalans a la final serà el Ciudad Real.

Després d'un inici prometedor, materialitzat per un parcial inicial de 3-0, el Barça ha començat a controlar el partit amb comoditat gràcies a una defensa atent sempre a l'anticipació, i a un rapidíssim Juanín García. Els blaugrana s'han situat amb un 7-3 favorable fins que ha aparegut el veterà, però encara efectiu, Thomas Svensson i el partit ha agafat un altre camí.

Els navarresos no només han igualat sinó que han capgirat el marcador amb una defensa duríssima de 6:0 i quatre aturades consecutives del porter suec. El Portland ha aturat un cop rere l'altre l'impotent atac culer (9-11) i Manolo Cadenas s'ha vist obligat a aturar el partit amb un temps mort per ordenar diversos canvis amb Ugalde de nou en l'avançat i un consolidat Demetrio Lozano. Això ha permès que el Barça redrecés la situació i aconseguís arribar al descans amb un avantatge mínim de 13-12.

A la represa, els catalans han continuat amb els problemes per doblegar la defensa posicional dels navarresos. Tot i que el Barça ha agafat el màxim avantatge del partit (19-15), el Portland no ha abaixat el braços i s'ha refet excel·lentment. Liderats per Malmagro, el Portland ha aconseguit igualar altra vegada l'enfrontament (20-19). Aquesta diferència mínima s'ha mantingut fins als minuts finals amb un intercanvi de gols espectacular fins que, finalment, el Barça ha resolt l'enfrontament gràcies al major encert en el vessant ofensiu.

El Barça es disputarà el títol amb el Ciudad Real, els seu màxim rival aquesta temporada en la lliga Asobal. Els de Talant Diuxevaev s'han desfet de l'Arrate per 34-31 i tornaran a protagonitzar juntament amb els blaugrana una final antològica.