Barça

El Barça demanarà "explicacions" al govern espanyol per la retirada de samarretes grogues a la final de Copa

El portaveu del club, Josep Vives, indica que "en funció de la resposta que tinguem, estudiarem quines accions emprenem"

Actualitzat

El FC Barcelona demanarà "explicacions" al govern espanyol i a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per la confiscació de samarretes grogues que va portar a terme la policia en el primer cordó de seguretat al Wanda Metropolitano, abans de jugar-se la final de la Copa del Rei, dissabte passat.

Segons el portaveu del Barcelona, Josep Vives, en reunions per parlar de la seguretat "ningú va posar sobre la taula si algú podia entrar a l'estadi amb una samarreta d'un color o d'un altre. Això forma part d'un dret fonamental de les persones que és innegociable i que, a més, no es pot qüestionar en cap moment, s'apliqui la llei que s'apliqui".

A causa de la molèstia que ha generat en el club català i en molts aficionats la retirada de samarretes i pancartes en el control policial, el Barcelona ha dirigit un escrit a la Federació Espanyola i a la delegació del govern a Madrid perquè els expliquin "els motius d'aquesta decisió". "En funció de la resposta que tinguem, estudiarem quines accions emprendrem."

Vives ha relatat en una entrevista a l'emissora RAC1 el contingut de la reunió de seguretat a la delegació del govern a Madrid prèvia a la final de Copa: "L'última va ser dimecres de la setmana passada. I què es va dir? El mateix que en les anteriors: que s'aplicarien les mesures habituals en partits com aquest, que és la llei i no una altra cosa. I això vol dir no conculcar drets d'altres persones perquè és il·legal." Vives ha subratllat que quan els membres de la junta van saber la requisa de samarretes es van quedar "sorpresos".

"No ens ho podíem creure. La nostra gent de seguretat va sol·licitar explicacions als responsables del dispositiu de seguretat. El policia del CNP que dirigeix la seguretat de l'Atlètic de Madrid i del Wanda Metropolitano ens va dir que estava sorprès perquè no ho entenia", ha relatat Vives.

ARXIVAT A:
Final Copa 2018
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut