El Barça culmina una remuntada històrica contra el PSG i es classifica pels quarts de final de la Champions (6-1)

Un gol de Sergi Roberto en temps de descompte dona una agònica i èpica classificació als blaugrana per als quarts de final i desferma l'eufòria al Camp Nou. Els gols de Luis Suárez, Messi i dos de Neymar fan estèril la diana de Cavani.

David CarballoActualitzat

El Barça ha culminat una remuntada històrica i s'ha classificat per als quarts de final de la Lliga de Campions després de golejar el PSG per 6 a 1. El que semblava impossible, s'ha fet possible en un final de bogeria gràcies un gol de Sergi Roberto en temps de descompte que ha desfermat l'eufòria al Camp Nou.

El PSG, intimidat i defensant molt enrere, s'ha vist superat per un Barça ultramotivat i impulsat per un Camp Nou sobreexcitat, tal com havia reclamat Luis Enrique en la prèvia del matx. Els jugadors blaugranes s'han deixat endur pel gran ambient i des del xiulet inicial han cregut en el miracle de la remuntada.

No havien passat ni tres minuts quan el Barça ha estat capaç d'obrir la llauna. Després d'una jugada embolicada, Luis Suárez ha batut la porteria de Trapp amb un cop de cap que ha traspassat la línia de gol tot i els intents a la desesperada de la defensa parisenca. L'inici de partit ha estat immillorable per un Barça que ha arriscat de valent i que ha jugat amb una gran concentració. Mascherano, la gran novetat de l'onze titular en detriment de Jordi Alba, ha estat immens en les cobertures gràcies al seu sentit de l'anticipació.

Amb un 3-4-3 molt ofensiu, el Barça ha dominat clarament un PSG incapaç de sortir de la seva àrea. Messi, amb una falta desviada, i Neymar, amb un xut que ha sortit fregant l'escaire, han tornat a avisar de les intencions d'un equip desfermat. Els francesos, sense Di María, han buscat sorprendre en algun contraatac buscant la velocitat de Lucas Moura i Draxler, però no han creat gaire perill sobre la porteria de Ter Stegen.

Per arrodonir una primera part perfecta, cinc minuts abans del descans, el Camp Nou ha tornat a embogir quan després d'una jugada de fantasia d'Iniesta, Kurzawa s'ha fet un gol en la seva pròpia porteria i ha fet pujar el 2 a 0 que donava encara més esperances de culminar la remuntada a la represa.

Cavani emmudeix el Camp Nou

Només començar la segona meitat, el PSG ha avançat la pressió amb l'objectiu de canviar el guió del matx però s'ha trobat amb un penal en contra de Meunier sobre Neymar que Messi ha transformat en el 3 a 0. El Barça estava a només un gol de forçar la pròrroga però en comptes de mantenir la calma, ha perdut el control i el PSG ho ha aprofitat per donar el cop de gràcia. Després d'un xut de Cavani al pal, l'uruguaià ha fet emmudir el Camp Nou quan ha fet el 3 a 1 en el minut 61 amb un xut potent lluny de l'abast de Ter Stegen.

Aquest gol ha fet molt mal al Barça, que ha acusat el cop psicològic i ja no ha pogut aixecar-se. Sense cap opció de pròrroga, els blaugrana havien de fer tres gols més en mitja hora. Quan tot semblava perdut, el Barça ha tret forces d'on no semblava possible i ha culminat una rermuntada en els últims 10 minuts. Neymar, de falta, ha fet el quart, i el brasiler, de penal, ha fet el cinquè. I en l'últim sospir, Sergi Roberto ha estat l'heroi inesperat fent el gol del definitiu 6 a 1.