Ansu Fati, a Eivissa
Ansu Fati, en el partit de Copa al camp de l'Eivissa
Futbol

El Barça considera estratègic l'ascens del B i vol que Ansu Fati jugui el "playoff"

Que Fran García Pimienta pugui comptar amb els jugadors habitualment convocats amb el primer equip és una de les declaracions d'intencions del club, però caldrà veure quin és el calendari de Primera. Motius econòmics i esportius fan que el club vegi clau que el B pugi

Redacció Esport3Actualitzat

La majoria de jugadors del Barça B van passar ahir les proves mèdiques i tenen previst tornar a la feina, en dues tandes i amb treball individual, dilluns al matí. Diversos jugadors del filial ja s'han estat entrenant amb el primer equip.

Però el B els necessitarà. El Barça vol donar a Fran Garcia Pimienta tots els mitjans perquè el seu equip assoleixi l'ascens a Segona A. Això vol dir comptar amb els jugadors habitualment convocats amb el primer equip, entre els quals sobresurt Ansu Fati.

"Si Ansu, la setmana que ve, ha de venir a jugar amb el filial, vindrà i no tindrà cap problema en fer-ho, perquè sap l'edat que té i sap que està en procés de formació. Però també entenc que Ansu aprofita la seva oportunitat. Te l'opció d'entrenar cada dia amb el primer equip, jugar partits de Lliga i de Champions i marcar-hi gols. Ha d'estar preparat i mentalitzat per jugar amb el primer equip, però té disset anys i si ha de jugar amb el Barça B estic convençut que ho farà." (Francesc Xavier Garcia Pimienta, el desembre de l'any passat)

Fran Garcia Pimienta, arribant ahir al matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper (FC Barcelona)

El club sap que tenir el filial a Segona A suposa una injecció extra de diners en concepte de drets de televisió. Però, a més, l'àrea esportiva creu que pot ser més fàcil, prèvia revisió contractual, retenir jugadors que podrien tenir més números de ser cedits o traspassats amb l'equip a Segona B, cas del mateix Monchu, Juan Miranda o Oriol Busquets.

Amb tot, aquesta declaració d'intencions del Barça topa amb dos problemes. D'una banda, el primer equip té dinou fitxes i només tres davanters disponibles, i no se sap si els partits del primer equip coincidiran exactament amb els de "playoff".

D'altra banda, hi ha cinc jugadors del Barça B que acaben contracte el 30 de juny. De Sergi Puig i Guillem Jaime se'n veu factible la continuïtat, però Chumi marxarà a cost zero i Carevic i Kike Saverio veuen complicada la seva progressió tot i tenir una proposta per renovar. Els tres últims estan en el seu dret de no voler jugar el "playoff": el camí cap a l'ascens presenta, encara, uns quants obstacles.

Anar al contingut