Eurolliga

El Barça comença l'Eurolliga amb força i guanya l'Skipper de Bolonya per 94-75

El Barça de bàsquet ha començat amb bon peu en l'Eurolliga i ha guanyat amb autoritat l'Skipper de Bolonya per 94-75. Divuit punts de Jasikevicius i disset de Bodiroga i Navarro han desequilibrat el marcador. Només en el tercer quart el Barça ha aixecat el peu de l'accelerador, però una tècnica a la banqueta italiana per escridassar-se entre ells ha donat pas a un parcial de 43-23 definitiu. El segon partit portarà el Barça a jugar a Atenes contra l'AEK.

Dejan Bodiroga, fins ara inèdit en la temporada oficial per un trencament muscular, ha donat mostres de la seva classe i de la seva capacitat de lideratge, encara que altres, com Juan Carlos Navarro o Sarunas Jasikevicius, han volgut deixar clar que ells també poden ser desequilibrants en aquesta plantilla confeccionada per guanyar-ho tot. El primer quart no ha estat per sentenciar, només ha estat de tempteig i per obtenir una renda mínimament còmoda de cinc punts per afrontar el segon període. El segon temps ha estat el de l'enfonsament de l'equip de Bolonya, que ha encaixat un parcial de 7-0 en contra en només dos minuts. S'ha passat del 20-15 amb què ha acabat el primer quart al 27-15 del minut 12. Bodiroga ha jugat amb un percentatge d'anotació altíssim. En suspensió, a cistella passada o contra tauler, l'aler iugoslau ha mostrat un repertori ofensiu infinit. Fucka també ha jugat amb un gran nivell contra el seu antic equip. Rodrigo de la Fuente ha estat un dels homes clau del partit i ha donat molta consistència a l'equip. El Barça ha començat la segona part amb menys intensitat i l'equip italià ha rebaixat 9 dels 21 punts que tenia de desavantatge. El Barça estava una mica desorientat i el Kinder ha rebaixat la frontera psicològica dels 10 punts de diferència. Els tirs lliures de Jasikevicius(6 de 6)i les tècniques ingènues dels italians els allunyaven de la victòria. Un parcial de 7-0 amb el lituà d'estrella, en l'últim minut i mig del tercer quart, ha tornat a posar distància. Unes vegades amb encert i les altres amb no tant, el Barcelona s'ha dedicat a no complicar-se el partit, com va apuntar Pesic la vigília, per disposar de temps sense urgències amb què conjuntar el que ja s'apunta com un equip amb aires de campió. Un triple de Varejao sobre el clàxon ha estat el colofó d'una gran tarda de bàsquet.