El Barça cau a Pamplona i perd una oportunitat de deixar la Lliga sentenciada (2-1)

El Barça ha perdut una gran ocasió de sentenciar la Lliga en perdre en la seva visita al Reyno de Navarra per 2-1. L'àrbitre Pérez Lasa ha estat decisiu amb les seves decisions, que han perjudicat greument els blaugranes. Ha xiulat un penal inexistent i expulsat Edmílson i Motta en la segona part. L'Osasuna ha sabut jugar molt bé les seves armes i s'ha emportat una victòria que li permet refermar-se en zona Champions. Amb aquesta derrota, el Barça seguirà com a líder en solitari amb 9 punts d'avantatge sobre el València i el Reial Madrid.

Belletti i Giuly han estat les dues novetats de l'onze titular del Barça al Reyno de Navarra. Els blaugranes, que tenien l'oportunitat d'augmentar el seu avantatge en el liderat de la classificació, s'ha trobat amb un Osasuna molt combatiu que ha ofegat l'atac barcelonista amb una pressió asfixiant. Els navarresos han començat dominant i en el minut 13 David López ha tingut la primera ocasió de perill amb un xut fregant el pal. El Barça ha donat resposta amb un xut llunyà d'Eto'o a les mans de Ricardo, però en el minut 18 l'Osasuna s'ha avançat en el marcador. Valdés ha comès una greu errada en l'intent de blocar una pilota centrada a l'àrea, i Valdo ha aprofitat el regal per fer el primer gol del partit. Els blaugranes han abusat molt de la passada llarga i han tingut molts problemes per crear perill sobre la porteria de Ricardo. En el minut 31, Ronaldinho, que gairebé no ha entrat en contacte amb la pilota durant la primera part, ha llançat una falta per sobre del travesser. Abans del descans, el partit s'ha escalfat amb algunes entrades dures que han provocat més d'una picabaralla que ha acabat sense conseqüències. En la represa, el Barça ha sortit decidit en busca de l'empat a un i, en el primer minut de la segona part, Belletti l'hauria pogut fer amb un xut que Ricardo ha desviat a córner. Poc després, el brasiler s'ha lesionat i ha estat substituït per Oleguer. Qualsevol intent de reacció dels blaugranes s'ha tallat en sec en el minut 57. Pérez Lasa ha xiulat un penal dubtós d'Edmílson sobre Milosevic, i Puñal ha transformat la pena màxima amb un xut pel mig de la porteria. A més, el Barça s'ha quedat amb deu perquè Edmílson ha vist la segona targeta groga. Tot i jugar en inferioritat numèrica, l'entrada de Larsson ha donat més profunditat a l'atac blaugrana i el suec ha tingut una ocasió claríssima per reduir distàncies, però ha rematat de forma defectuosa amb tot a favor per marcar. En el minut 73, Larsson ha esmenat l'errada anterior en fer el 2-1 aprofitant una gran assistència de Ronaldinho. En els últims minuts, el Barça s'ha abocat a la desesperada en busca de l'empat i ha tancat l'Osasuna a la seva àrea, però no ha trobat el gol. En temps de descompte, Iniesta ha tingut l'última ocasió per fer el 2-2, però el seu xut l'ha aturat Ricardo. I quan el partit estava a punt d'acabar, Pérez Lasa ha expulsat Motta amb vermella directa per una dura entrada sobre Webó.