Eurolliga

El Barça cau a la pista del Cibona de Zagreb per 74-68, però es manté líder

El Barça no ha donat la sorpresa, ja que no ha pogut trencar la ratxa de dotze anys sense guanyar a Zagreb. Els homes de Pesic han perdut per 74-68, un partit en què només han perdut el primer quart (29-16), ja que en els altres tres han remuntat, però la remuntada no ha estat suficient per aconseguir la victòria (12-18/19-20/14-14). Cal destacar el partit de Gregor Fucka, que ha anotat 27 punts i ha estat el responsable de mantenir l'esperança de la victòria fins al final del partit. Tot i la derrota, els blaugranes es mantenen líders del seu grup, amb set triomfs en nou jornades. El Cibona ha guanyat, amb aquest, cinc partits, això sí, tots a la seva pista.

Com ja li va passar en el seu anterior desplaçament a Sèrbia, quan va perdre davant el Partizan de Belgrad, el Barcelona ha tornat a sucumbir davant un conjunt balcànic, aquesta vegada, davant el Cibona de Zagreb. Svetislav Pesic no ha pogut comptar amb Dejan Bodiroga, que s'ha vestit de curt, però no ha jugat ni un minut. Els blaugrana han encaixat 29 punts en el primer quart i han arribat a perdre per 16 en el segon, i aquesta falta de ritme l'han pagat molt cara. Rimac, Golemac i Josip Vrancovic s'han desfogat a gust davant una defensa de broma dels de Pesic, que han permès fins a 29 punts en els primers 10 minuts als croats. Els signes vitals dels blaugrana venien només de part de Gregor Fucka, que, a pesar d'estar a un bon nivell, ell tot sol no podia dominar el Cibona, que en el primer quart ha guanyat amb la gorra (29-16). Un nou triple de Rimac ha engrandit l'avantatge fins als 16 punts (32-16) i ha estat llavors quan els blaugrana han reaccionat. Roberto Dueñas ha capitalitzat el joc interior i, juntament amb una millora defensiva, el Barcelona ha anat retallant l'avantatge local. Ha arribat fins al 32-27, després d'11 punts consecutius, i en el descans, els de Pesic perdien per 7 (41-34), amb la impressió que el pitjor ja havia passat. Sense Rimac ni Penn i amb Fucka, molt efectiu, els actuals campions europeus han equilibrat el partit (45-45), però l'entrada del canoner croat i un zona del Cibona ha sembrat novament de dubtes el tímid atac del Barcelona, que ha encaixat un parcial 11-2 i només un triple de Grimau ha donat una mica d'aire als blaugrana (60-54). A l'hora de la veritat, els de Pesic semblava que ho tenien tot a favor seu, però ha tornat a aparèixer Rimac, que ha estat el millor del seu equip. Els catalans, sempre a remolc, s'han situat a dos punts amb 37 segons per al final (70-68), però un triple de Mance ha sentenciat el partit i la segona derrota barcelonista en l'Eurolliga.