El Barça assalta el fortí del Bernabéu i se situa com a líder en solitari de la Lliga (0-2)

El Barça de Guardiola continua fent història. En el clàssic més transcendent dels últims anys, els blaugranes han assaltat el fortí del Bernabéu i s'han situat com a líders en solitari de la Lliga. El Reial Madrid, que no havia cedit cap punt en tota la temporada al seu estadi, ha hagut de rendir-se impotent davant un Barça que ha tornat a demostrar que és un conjunt molt més sòlid que el seu màxim rival. Messi, en el minut 33, ha inaugurat el marcador i Pedro, en el 56, ha fet el definitiu 0 a 2. L'argentí també ha guanyat en el duel particular a un Cristiano Ronaldo desaparegut en combat i ha donat un cop d'autoritat en la lluita pel títol.

Guardiola ha sorprès tothom amb un onze revolucionari. El tècnic blaugrana ha situat Dani Alves al mig del camp, i ha guanyat la partida a Pellegrini des del primer minut. Des del començament el joc ha estat molt embolicat, amb poques ocasions i jugades conflictives, com una caiguda de Messi que Mejuto González, molt protestat pels blaugranes, no ha vist. El col·legiat asturià, en el seu últim clàssic en actiu, ha tingut un criteri molt rigorós a l'hora d'ensenyar les targetes cap a un o altre equip.

Amb més cautela de la prevista a les dues bandes, en els primers 45 minuts ocasions de perill n'hi ha hagut més aviat poques. Per part blaugrana, un xut de falta de Dani Alves a la graderia. Per part dels blancs, un xut de Xabi Alonso amb el mateix final. El Barça dominava la possessió, però no concretava davant un Madrid dissenyat per jugar al contraatac.

Però la igualtat s'ha mantingut fins al minut 33, quan Xavi ha fet una assistència magistral a Messi que ha significat el 0 a 1, després de controlar amb el pit i rematar amb la dreta. L'argentí, el jugador més temut pel madridisme, ha fet el seu 27è gol a la Lliga, i a més, ha fet molt de mal als blancs, que fins al descans només s'han acostat una vegada més a la porteria de Victor Valdés, amb un xut d'Higuaín que, com el primer d'Alonso, ha acabat amb la pilota a la graderia.

Pedro fa la sentència

Amb Cristiano Ronaldo desaparegut en combat durant tota la primera part, en la segona el portuguès ha intentat aparèixer i ha tingut la primera ocasió de la represa amb un xut a les mans de Valdés. El Madrid ha sortit amb força en busca de l'empat però el Barça, fidel al seu estil, ha començat a tocar la pilota i a marejar els blancs. Fruit d'aquest domini, en el minut 56 ha arribat el 0 a 2, un gol que ha deixat completament glaçat el públic del Bernabéu. Xavi ha fet una passada de mestre a Pedro i el canari ha definit amb un xut de rosca lluny de l'abast de Casillas.

A la desesperada, Pellegrini ha donat entrada a Guti en busca d'un revulsiu i el Madrid ha començat a assetjar la porteria d'un Valdés molt segur. El porter blaugrana ha tornat a demostrar el seu excel·lent estat de forma i ha evitat de forma providencial en dues ocasions que el Madrid retallés distàncies aturant els xuts de Van der Vaart i Cristiano Ronaldo. Amb els blancs a l'atac, el Barça ha trobat més espais i Messi ha tingut a les seves botes la sentència definitiva però ha topat amb un Casillas també molt inspirat que ha salvat el seu equip amb dues grans aturades.

Fins i tot Mejuto ha perdonat l'expulsió a un Sergio Ramos molt accelerat i que ha perdut els nervis en diverses fases del partit mentre que el públic local ha començat a marxar abans d'hora i alguns han acabat xiulant Cristiano Ronaldo, molt desencertat durant els 90 minuts. El Barça, per primera vegada a la seva història, ha guanyat al Bernabéu per segon any consecutiu i ha fet un pas molt important per revalidar el títol de Lliga. Els jugadors blaugranes han acabat celebrant la victòria fent una pinya sobre la gespa del Bernabéu en una nova demostració que el planter s'ha tornat a imposar a la cartera de Florentino Pérez.