Actualitat blaugrana

El Barça apallissa el Kashima Antlers i Giuly i Larsson s'estrenen com a golejadors

El Barça ha millorat la imatge oferta en els anteriors amistosos i ha superat clarament el Kashima Antlers (5-0), en el segon partit de la gira asiàtica. Ludovic Giuly ha marcat els dos primers gols de l'equip blaugrana i Larsson ha fet el tercer. En la segona meitat, Luis García i Leo Messi han arrodonit el marcador després de dues jugades magistrals de Ronaldinho, que els hi ha servit els gols gairebé en safata.

El partit no ha tingut res a veure amb el que el Barça va jugar a Corea del Sud. D'entrada, l'estadi Nacional de Tòquio presentava un ambient festiu, ple a vessar -uns 50.000 espectadors- d'un públic disposat a aplaudir qualsevol jugada mínimament destacable. Al marge de l'ambient, també el contrincant ha permès que el Barça mostrés una millor cara. El Kashima passa al Japó per practicar un futbol de caire ofensiu, molt diferent del futbol físic i en ocasions fregant la violència que va practicar el Suwon Samsung. El Barça ha trobat espais i ha pogut fer circular amb fluïdesa la pilota. A més, ha capitalitzat la possessió de la pilota i ha patit poc en defensa. Ludovic Giuly ha estat el gran protagonista de la primera part. El francès ha començat a justificar el seu fitxatge pel Barça amb dos gols en deu minuts (16 i 26) i un centrada perquè Larsson marqués el tercer, de cap en una perfecta planxa. Giuly ha demostrat rapidesa de moviments i també que sap definir de cara a porta. En el primer gol, ha recollit un rebuig de Fernando Navarro que l'ha deixat sol davant el porter Osawa. En el segon, ha aprofitat una gran passada de Ronaldinho per afusellar, encara que la pilota ha tocat en el seu marcador abans d'entrar a gol. El francès encara ha tingut temps en el primer temps per centrar una pilota que Larsson ha rematat de cap a la xarxa llançant-se en planxa, i ha demostrat així la seva gran virtut: l'olfacte de gol. El suec, però, ha demostrat a més que no és un davanter estàtic i s'ha obert a les bandes per rebre i donar ajudes als companys. En realitat, a la primera part tot l'equip ha funcionat des de Rüstü, que ha resolt bé el poc treball que li ha arribat, fins a Ronaldinho, que ha delectat el públic japonès amb alguna de les seves jugades característiques. Potser Gerard, que jugava de pivot per davant de la defensa, ha deslluït una mica la feina dels companys. El Barça ha jugat a la primera part amb Rüstü; Belletti, Puyol, Márquez, Fernando Navarro; Gerard, Gabri i Van Bronchorst; Giuly, Larsson i Ronaldinho. A la segona part, Frank Rijkaard ha introduït canvis: han entrat Oleguer, Xavi, Iniesta, Luis García i, al cap d'un quart d'hora, Sylvinho. Les coses, però, no han canviat massa. El Barça ha continuat exercint el control gairebé total de la pilota i potser, per inèrcia, ha tingut menys ocasions de gol i n'ha concedit alguna més a l'equip japonès. Això sí, Larsson ha demostrat que té les idees molt clares dins l'àrea i si no ha marcat el seu segon gol ha estat per ben poc. El suec ha estat substituït pel jove Messi i poc després, el Barça ha ampliat el marcador. Dues grans jugades personals de Ronaldinho, en els últims minuts de partit, han permès a Luis García i a Leo Messi arrodonir el marcador i deixar-lo en 0-5. El resultat podria haver estat fins i tot més ampli, ja que l'equip blaugrana ha estavellat dues pilotes al travesser en aquest segon temps. L'important, però, és que el nou Barça ja comença a rutllar.