El Barça apaivaga la mala maror del barcelonisme amb una plàcida golejada al València (6-0)

El Barça en va tenir prou amb un quart d'hora per liquidar el València i tots els mals que l'han acompanyat aquesta última setmana. Tres gols en les primeres tres arribades a la porteria d'Hildebrand van sentenciar un partit que s'augurava tens i que va acabar amb una plàcida golejada per 6-0. Sota el lideratge de Messi i les aparicions de Xavi, Henry i Bojan, el Barça va acabar amb la sequera de gols a l'estadi, alhora que manté la persecució respecte al Vila-real i apaivaga, de moment, la mala maror que envolta l'equip en aquest decebedor final de temporada.

Els gols i la victòria van tornar al Camp Nou i de manera folgada i contundent. Malauradament, hi ha la sensació que el desplegament que el Barça va exhibir ahir davant el València arriba tard. Amb la Lliga, la Copa i la Champions lluny del seu abast, el 6-0 dels culers furga en la sensació que si aquest equip hagués volgut hauria pogut acabar la temporada amb títols i de manera totalment oposada a com ho farà.

El Barça, que va ser incapaç de derrotar el València en l'anada de les semifinals de la Copa i que va haver de veure com Xavi salvava l'empat en el descompte, es va trobar ben aviat amb el gol. Aquest cop, l'efectivitat dels de Rijkaard va ser letal i en les seves primeres tres arribades va marcar tres gols.

Primer, Messi, de penal, en el minut quatre; Xavi, en el vuit, de fort xut des de la frontal, i Henry, en el 14, des de l'interior de la petita, van sentenciar el València i el partit només començar. Aquest 3-0 va apaivagar la tensió d'un Camp Nou amb una fluixa entrada i que va escridassar i va lluir pancartes contràries a Laporta en els primers instants.

La reacció de l'equip i el seu joc van diluir la mala maror existent i van ofegar el València en la seva pròpia apatia. Ja derrotat, l'equip de Voro no va oposar més resistència i el Barça, seriós, ho va aprofitar per humiliar els xe amb tres gols més en la segona part.

Henry, amb un xut de rosca des de la frontal, i Bojan per partida doble després de dues magnífiques jugades de tiralínies, van culminar la golejada sense que el 6-0 -això sí- contagiés el Camp Nou de cap alegria i joia. Deco i Eto'o van veure una targeta groga cada un i, per tant, es perdran la visita al Bernabéu.

Mentre el Barça compleix amb el mínim exigible i es manté a la caça del Vila-real, el València se situa a dos punts del descens i la setmana que ve s'enfrontarà en un duel dramàtic amb el Saragossa.